advertentie
Ga mee op Europese Safari
Ga mee op Europese Safari. Klik hier voor meer informatie.

Wat zorgen deze Olympische Spelen toch voor een verrassingen! De snowboardster Ester Ledecka, 22 jarige Tsjechische heeft de Super G gewonnen terwijl ze het skiën er maar “gewoon” een beetje bij doet…

Het opvallende hieraan is dat ze als snowboardster veel meer successen behaalde dan op de latten. In het wereldbekercircuit skiën haalde ze nooit een hogere plaats dan de zevende.

Ester Ledecka
Ester Ledecka op weg naar goud (foto NOS)

Foutje gemaakt?

Ester Ledecka dacht zelf toen ze klaar was met haar super race dat er een foutje was gemaakt en dat haar tijd nog wel aangepast zou worden. Maar tijdens het wachten gebeurde er niets en bleek dat ze de terechte winnares was.

Ze doet het skiën er maar gewoon een beetje bij

Risico nemen

Een belangrijke factor van haar winst is dat ze risico’s durft te nemen. Ze heeft al ontzettend veel ervaring opgedaan tijdens het snowboarden en dat heeft er zeker toe bijgedragen dat ze er met de winst vandaar is gegaan. Volgens Ester “lag er veel druk op de andere deelneemsters en deed zij gewoon haar ding.”

De Oostenrijkse Anna Veith kwam maar 0,01 seconde tekort voor goud en het brons was voor Tina Weirather uit Liechtenstein. Lindsey Vonn de grote favoriete raakte uit balans en eindigde uiteindelijk als zesde.

Hoofdfoto: NOS

advertentie
Ski Safari