Een onbekende snowboarder heeft gisteren een 42-jarige Duitser in het skigebied Obergurgl (Ötztal) met zijn vuist meerdere keren in het gezicht geslagen. De snowboarder was eerder in botsing gekomen met de metgezel van de Duitser en ging er vandoor. Toen de Duitser hem achterhaalde en confronteerde met het feit, sloeg de snowboarder de man.

Vrouw ongedeerd

De metgezel van de Duitser, een 35-jarige skiër uit Polen, botste kort voor het middaguur op de blauwe piste nummer zes tegen de onbekende snowboarder. De vrouw bleef ongedeerd, de snowboarder ging direct na het ongeluk verder. De Duitser wilde de snowboarder echter confronteren en skiede achter hem aan naar een hotel. Daar sloeg de snowboarder de man in de loop van het gesprek meerdere keren met zijn vuist in het gezicht, de Duitser raakte daarbij gewond. De snowboarder sloeg vervolgens op de vlucht. Hij spreekt Duits, is ongeveer 1.70 m lang en was gekleed in een bruine jas.

Twee zwaargewonden na aanrijding

Bij een ander ski-ongeluk in Obergurgl raakten dinsdag kort na het middaguur twee mensen zwaargewond: een 45-jarige Duitser en een 33-jarige Brit botsten op de pisten tegen elkaar. Ze werden per reddingshelikopter naar het ziekenhuis van Zams gevlogen.

Verplicht helpen

Volgens de FIS pisteregels ben je verplicht om hulp te verlenen na een botsing of ongeluk. Laat je na een botsing of ongeluk de gewonde achter op de piste zonder hulp te verlenen dan kun je daar maximaal drie jaar gevangenisstraf voor krijgen. Helpen is verplicht en kun je geen hulp geven dan ben je verplicht om hulp in te roepen. Doe je dat niet dan kan er strafrechtelijke vervolging komen en kun je zware straffen krijgen.

Bron: Orf.at | Hoofdfoto: Saskia Smulders (ter illustratie; de snowboarders op de foto betreffen niet de snowboarder uit het artikel)

Lees ook:

 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer