Een onbekende snowboarder heeft gisteren een 42-jarige Duitser in het skigebied Obergurgl (Ötztal) met zijn vuist meerdere keren in het gezicht geslagen. De snowboarder was eerder in botsing gekomen met de metgezel van de Duitser en ging er vandoor. Toen de Duitser hem achterhaalde en confronteerde met het feit, sloeg de snowboarder de man.

Vrouw ongedeerd

De metgezel van de Duitser, een 35-jarige skiër uit Polen, botste kort voor het middaguur op de blauwe piste nummer zes tegen de onbekende snowboarder. De vrouw bleef ongedeerd, de snowboarder ging direct na het ongeluk verder. De Duitser wilde de snowboarder echter confronteren en skiede achter hem aan naar een hotel. Daar sloeg de snowboarder de man in de loop van het gesprek meerdere keren met zijn vuist in het gezicht, de Duitser raakte daarbij gewond. De snowboarder sloeg vervolgens op de vlucht. Hij spreekt Duits, is ongeveer 1.70 m lang en was gekleed in een bruine jas.

Twee zwaargewonden na aanrijding

Bij een ander ski-ongeluk in Obergurgl raakten dinsdag kort na het middaguur twee mensen zwaargewond: een 45-jarige Duitser en een 33-jarige Brit botsten op de pisten tegen elkaar. Ze werden per reddingshelikopter naar het ziekenhuis van Zams gevlogen.

Verplicht helpen

Volgens de FIS pisteregels ben je verplicht om hulp te verlenen na een botsing of ongeluk. Laat je na een botsing of ongeluk de gewonde achter op de piste zonder hulp te verlenen dan kun je daar maximaal drie jaar gevangenisstraf voor krijgen. Helpen is verplicht en kun je geen hulp geven dan ben je verplicht om hulp in te roepen. Doe je dat niet dan kan er strafrechtelijke vervolging komen en kun je zware straffen krijgen.

Bron: Orf.at | Hoofdfoto: Saskia Smulders (ter illustratie; de snowboarders op de foto betreffen niet de snowboarder uit het artikel)

Lees ook:

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer