Een onbekende snowboarder heeft gisteren een 42-jarige Duitser in het skigebied Obergurgl (Ötztal) met zijn vuist meerdere keren in het gezicht geslagen. De snowboarder was eerder in botsing gekomen met de metgezel van de Duitser en ging er vandoor. Toen de Duitser hem achterhaalde en confronteerde met het feit, sloeg de snowboarder de man.

Vrouw ongedeerd

De metgezel van de Duitser, een 35-jarige skiër uit Polen, botste kort voor het middaguur op de blauwe piste nummer zes tegen de onbekende snowboarder. De vrouw bleef ongedeerd, de snowboarder ging direct na het ongeluk verder. De Duitser wilde de snowboarder echter confronteren en skiede achter hem aan naar een hotel. Daar sloeg de snowboarder de man in de loop van het gesprek meerdere keren met zijn vuist in het gezicht, de Duitser raakte daarbij gewond. De snowboarder sloeg vervolgens op de vlucht. Hij spreekt Duits, is ongeveer 1.70 m lang en was gekleed in een bruine jas.

Twee zwaargewonden na aanrijding

Bij een ander ski-ongeluk in Obergurgl raakten dinsdag kort na het middaguur twee mensen zwaargewond: een 45-jarige Duitser en een 33-jarige Brit botsten op de pisten tegen elkaar. Ze werden per reddingshelikopter naar het ziekenhuis van Zams gevlogen.

Verplicht helpen

Volgens de FIS pisteregels ben je verplicht om hulp te verlenen na een botsing of ongeluk. Laat je na een botsing of ongeluk de gewonde achter op de piste zonder hulp te verlenen dan kun je daar maximaal drie jaar gevangenisstraf voor krijgen. Helpen is verplicht en kun je geen hulp geven dan ben je verplicht om hulp in te roepen. Doe je dat niet dan kan er strafrechtelijke vervolging komen en kun je zware straffen krijgen.

Bron: Orf.at | Hoofdfoto: Saskia Smulders (ter illustratie; de snowboarders op de foto betreffen niet de snowboarder uit het artikel)

Lees ook:

 

Hochkönig

Hochkönig, een skivakantie vol hoogtepunten

Het skigebied Hochkönig met de drie dorpen Maria Alm, Dienten en Mühlbach biedt wintersporters gevarieerde skipistes met in totaal 120 kilometer pistes en 34 ultramoderne skiliften tegen een adembenemend alpendecor. Lees meer

Morzine

Boek je volgende skivakantie in Morzine!

Een authentiek Frans dorp midden in het uitgestrekte Portes du Soleil skigebied met 600 km aan pistes. Ski tot in Zwitserland, over uitgestrekte poedervelden of op door bomen omzoomde pistes. Eindig in een bruisend dorp met veel gezelligheid en geweldige restaurants. Lees meer

Nordic

Ga voor een sneeuwzekere wintersport in Scandinavië

De rustige en brede pistes in Noorwegen en Lapland zijn een walhalla voor iedere wintersporter. Je combineert hier dagen op de piste met unieke activiteiten: spring in een ijswak na de sauna, glijd met een huskyslee door feeërieke bossen of scheur met een sneeuwscooter over bevroren meren. Lees meer