Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.

 

Video als bewijsmateriaal

Het skigebied Andalo-Fai della Paganella, Trentino Italië was het decor van een ski – of eigenlijk snowboard- ongeluk. Dankzij het gefilmde bewijs kon de dader alsnog aangehouden en bestraft worden.

Moeder beschermt ongemerkt haar kind

Vader, moeder en kind snowboarden over de duidelijk brede en ook rustige piste. De vierjarige jongen wordt door zijn vader per videocamera gevolgd. So far so good. Tot het noodlot toeslaat.

Rooky ramt en rijdt door

Ineens is daar een snowboarder die de controle volledig kwijt is. Hij ramt de vrouw met de gele broek en kegelt haar omver. Zonder naar zijn slachtoffer om te kijken, een van de belangrijkste pisteregels is dat wél te doen, gaat de snowboarder ervandoor. Dankzij de helmcamera van de filmende vader kon de veroorzaker van het ongeval gevonden worden. Nadat de Carabiniere de beelden hadden bekeken kon hij dan ook bestraft worden.

Beelden overduidelijk

De door de Carabiniere openbaar gemaakt beelden laten geen twijfel bestaan. Het is duidelijk hoe hard de klap is, en erger, hoe de man er in de groene jas vandoor gaat. Na de botsing blijft de vrouw liggen maar komt er gelukkig met een paar blauwe plekken goed vanaf. De verantwoordelijke snowboarder is opgespoord en heeft een flinke boete mogen betalen.

Ga eens naar Gastein, voor een verrassend andere wintersport. Klik hier voor meer info!
Vorig artikelMinimaal 2000 meter, liever meer!
Volgend artikelGenieten met een grote G in Serfaus-Fiss-Ladis
Bastiaan van der Staay
Al heel, heel lang enthousiast skiër. Gewerkt in wintersportbranche, reiswereld en reclame. Nog bijna dagelijks bezig met skiën: in de sportschool en elke week in Zoetermeer op de sneeuwbaan. Never stop learning. En als je zelf iets wil afstrepen van je ski-bucket list? Check www.skithebucketlist.nl. Ik maak je reis 100% op maat en zorg dat je maximaal geniet en geef onderweg tip & trics.