Review van de NITRO Suprateam 2018

Volgens Dees (vrouw, 175cm, 66kg)

Naar de specs kijkend zou je denken dat de Suprateam een stijf, harde ram bak is waar een vrouw moeilijk om kan rijden. En voor de lichtere dames die met minder power rijden is het niet een uitgelezen board. Dees, met haar lengte en ervaring liet weten het board toch prettig en flexibel te hebben gevonden, met name tussen de bindingen is er genoeg flex in de lengterichting. Dat maakt het wisselen van kant makkelijker, en dus het inzetten van bochten lichter. En als je dan zo’n bocht goed inzet en gaat carven, helpt het camber profiel van het board ook om goed grip te houden en lekker op snelheid door te kunnen rijden.

Volgens Dees is het een board waar je als beginner goed je skills op kunt gaan aanscherpen. Als je dus niet heel veel ervaring hebt maar wel ambities hebt om sneller te gaan en lekker het carven onder te knie te krijgen, dan is de Suprateam een goede optie!

Volgens Mark (Man, 188cm, 92kg)

De Suprateam die wij mee hadden heeft met 159cm op zich een goede lengte voor mijn lengte en gewicht. Maar met wat meer lengte zou het board voor mij nog beter tot zijn recht komen. Voor mij voelde het board ook niet als een agressief camber board, waar ik we van houdt. Hij had wel genoeg stijfheid om lekker stabiel op te rijden, en ook inderdaad genoeg flex om makkelijk van kant naar kant te gaan. Helemaal voluit rammen heb ik minder gedaan met het board; op een of andere manier nodigde het toch niet uit om het gas volledig in te drukken. Dat gezegd hebbende is het dus wel een board waarop je met wat minder ervaring wel meer snelheid kunt opzoeken dan bij veel andere boards waar je op kunt beginnen. Omdat het wel goed dat eenvoudig inzetten van bochten combineert met stabiliteit op hogere snelheden.

Conclusie

De Nitro Suprateam 2018, is een krachtig maar nog steeds redelijk flexibel board. Geen lompe pisterammer of messcherpe carver, maar op de piste kan je toch lekker carven, je trucjes doen, en ook in het park zal de Suprateam het helemaal prima doen, met voldoende pop voor take-off en stabiliteit om te landen.

De Video


 Lees hier meer over Gear & Gadgets op snowrepublic.nl


(Visited 173 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.