Snowboard-event LAAX OPEN gaat door in januari 2021

Door Edwin Hagenouw

De LAAX OPEN, Europa’s langlopende en nummer één snowboardevenement, staat gepland voor 19-23 januari 2021. Internationale snowboard pro rijders zullen deelnemen aan de Slopestyle en Halfpipe disciplines in de World Cup op Crap Sogn Gion, waar ze top zullen demonstreren -klasse freestyle-vaardigheden en strijden om punten, prijzengeld en prestige.

Dit werd deze week bevestigd tijdens de digitale FIS-conferentie. De FIS heeft aangekondigd dat de tour 2020/2021 doorgaat dankzij een compact concept, waarbij het freestyle World Cup-circuit plaatsvindt in de vorm van een veilige bubbel in nauwe samenwerking met de lokale organisatoren.

Voorop in Freestyle

LAAX loopt al meer dan drie decennia voorop in freestyle en is vier jaar op rij door het publiek en de jury uitgeroepen tot ‘World’s Best Freestyle Resort’ bij de World Ski Awards. Het meermaals bekroonde resort blijft zelfs in deze buitengewone tijden acteren als freestyle-pionier en neemt elke stap die nodig is om een ​​veilig winterseizoen en WK te garanderen.

Tijdens de zomer bevestigde LAAX aan zijn partners dat het geen compromissen zou sluiten als het op sport aankomt en de competities voor dames en heren zou blijven organiseren in zowel Slopestyle als Halfpipe. Er komt een enorme organisatie bij kijken om alles perfect op te zetten.

Julia Marino

Eerdere LAAX OPEN-winnaars zijn onder meer Olympisch kampioenen Iouri Podladtchikov, Shaun White, Sebastien Toutant, Chloe Kim, Kelly Clark en Jamie Anderson, evenals snowboardlegendes Stale Sandbech, Mark McMorris, Danny Davis, Ayumu Hirano, Peetu Piiroinen, Max Parrot en Silje Norendahl. In de vorige LAAX Open in januari 2020 stonden X Games-winnaars Julia Marino, Queralt Castellet, Seb Toutant en Scotty James op het podium.

Laax open 2021

Het LAAX OPEN-team is blij dat het nu door kan gaan met de voorbereidingen voor LAAX OPEN 2021. Speciale maatregelen ter bescherming tegen COVID-19 zijn onze eerste prioriteit. Dit omvat het ontwikkelen van veiligheidsconcepten met Swiss-Ski, de Inside LAAX-app en ook zichtbare items zoals LAAX-nekwarmers met geïntegreerde gecertificeerde maskers.


Meer informatie: www.laax.com/open en op snowrepublic.nl


 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer