Ga nu met korting naar Ischgl. Klik hier voor meer informatie.


 

Snowboard-event LAAX OPEN gaat door in januari 2021

Door Edwin Hagenouw

De LAAX OPEN, Europa’s langlopende en nummer één snowboardevenement, staat gepland voor 19-23 januari 2021. Internationale snowboard pro rijders zullen deelnemen aan de Slopestyle en Halfpipe disciplines in de World Cup op Crap Sogn Gion, waar ze top zullen demonstreren -klasse freestyle-vaardigheden en strijden om punten, prijzengeld en prestige.

Dit werd deze week bevestigd tijdens de digitale FIS-conferentie. De FIS heeft aangekondigd dat de tour 2020/2021 doorgaat dankzij een compact concept, waarbij het freestyle World Cup-circuit plaatsvindt in de vorm van een veilige bubbel in nauwe samenwerking met de lokale organisatoren.

Voorop in Freestyle

LAAX loopt al meer dan drie decennia voorop in freestyle en is vier jaar op rij door het publiek en de jury uitgeroepen tot ‘World’s Best Freestyle Resort’ bij de World Ski Awards. Het meermaals bekroonde resort blijft zelfs in deze buitengewone tijden acteren als freestyle-pionier en neemt elke stap die nodig is om een ​​veilig winterseizoen en WK te garanderen.

Tijdens de zomer bevestigde LAAX aan zijn partners dat het geen compromissen zou sluiten als het op sport aankomt en de competities voor dames en heren zou blijven organiseren in zowel Slopestyle als Halfpipe. Er komt een enorme organisatie bij kijken om alles perfect op te zetten.

Julia Marino

Eerdere LAAX OPEN-winnaars zijn onder meer Olympisch kampioenen Iouri Podladtchikov, Shaun White, Sebastien Toutant, Chloe Kim, Kelly Clark en Jamie Anderson, evenals snowboardlegendes Stale Sandbech, Mark McMorris, Danny Davis, Ayumu Hirano, Peetu Piiroinen, Max Parrot en Silje Norendahl. In de vorige LAAX Open in januari 2020 stonden X Games-winnaars Julia Marino, Queralt Castellet, Seb Toutant en Scotty James op het podium.

Laax open 2021

Het LAAX OPEN-team is blij dat het nu door kan gaan met de voorbereidingen voor LAAX OPEN 2021. Speciale maatregelen ter bescherming tegen COVID-19 zijn onze eerste prioriteit. Dit omvat het ontwikkelen van veiligheidsconcepten met Swiss-Ski, de Inside LAAX-app en ook zichtbare items zoals LAAX-nekwarmers met geïntegreerde gecertificeerde maskers.


Meer informatie: www.laax.com/open en op snowrepublic.nl


 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Saalbach Hinterglemm

Voel jij ook die heerlijke winterspanning ? 

Boek dan snel de coolste accommodatie voor je skivakantie in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn! Beleef deze winter de onvergetelijke wintermomenten op maar liefst 270 downhill-kilometers in Home of Lässig! Lees meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer