advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

 

De Snollebollekes. Je moet van goede huize komen wil je ze dit seizoen niet tegenkomen tijdens de après-ski (of carnaval!). De afgelopen tijd hebben ze behoorlijk aan de weg getimmerd en wordt de lijst met hits alleen maar langer. Wil je alle hits tijdens de komende wintersportvakantie of carnaval mee kunnen zingen, lees dan verder.

Wie zijn de Snollebollekes?

Als je Snollebollekes ziet optreden bestaat de act uit één man: Rob Kemps. Van oorsprong is Kemps bekend als cabaratier/tonprater en was Snollebollekes bedacht als carnavalsact. Maar het was een groot succes en inmiddels heeft hij zich volledig gestort op de Snollebollekes en treedt door heel Nederland en Belgie op. Overigens zitten achter de hits zitten nog twee andere mannen: DJ Maurice en DJ Jurjen Gofers.

Het begon destijds met het nummer “Vrouwkes”, dat al uit 2013 stamt. Het nummer werd een kleine hit destijds; hij kwam ermee op de 11e plaats in de Single Top 100. Ook in Brabant scoorde het nummer dankzij het hoge carnavalsgehalte hoog.

Het recept voor succes

Het succes schuilt volgens Kemps zelf in ”een combinatie van moderne sound met hoempapa”. Behalve dat zit ’t succes ‘m ook in het feit dat alle nummers makkelijk meegezongen -zeker onder het genot van een drankje – kunnen worden én een soort van dansje in zich hebben. Het nummer “Links Rechts” is daar ook helemaal op gericht. Kijk maar naar deze video van het nummer tijdens de Vierdaagse feesten in Nijmegen:

Ook het nummer “Springen nondeju” roept nadrukkelijk op om mee te doen:

Inmiddels groeit de lijst met nummers van Snollebollekes alleen maar verder. Een kleine bloemlezing uit het repertoire:

Snollebollekes – Snollebolleke

Daar gaat ze (met refrein van Clouseau)

Feestmuts

Alaafrojack

Lekker likkie

Hoempapa

De vloer is lava – Feat. DJ Maurice

Nieuwste hit

Z’n laatste hit “Feest waarvan ik morgen niets meer weet” scoort hij momenteel met de radio DJ’s Coen en Sander van de gelijknamige “Coen en Sandershow”. Zij hebben Snollebollekes zover gekregen om samen met hem een nummer voor hun Coen en Sanderfest te schrijven. Het nummer staat al enige tijd op nummer 1 van iTunes; het ultieme doel is om de nummer 1 positie in de Top 40 te bereiken.

Bron: wikipedia/Brabants Dagblad

 

 

advertentie