Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Over een paar jaar zijn we verhuisd, onder andere om in de winter zo achter ons huis op pad te kunnen gaan. Deze kerst gaan we alvast wat proef sneeuwwandelen.

Door: Bastiaan van der Staay

Verstilde natuur vraagt om sneeuwwandelen

Wat is er nu mooier dan lekker bezig te zijn in de frisse buitenlucht. Dat kan heel sportief skiënd en snowboardend of langlaufend, maar je kunt het ook rustiger aan doen. Ga eens wandelen in een prachtige, verstilde witte wereld. En met sneeuwschoenen, van die tennisrackets onder je voeten, kom je een stuk gemakkelijker door de verse sneeuw. Je loopt er als ware boven op. En als je een helinkje op moet kun je ze ook in de klim stand zetten. Je kunt dus, met of zonder gids, letterlijk de wildernis in. Weg van gebaande paden.

Sneeuwwandelen
Een wandeling in nationaal park Triglav, Slovenië. Foto: © Bastiaan van der Staay

Je hebt het zo onder de knie

Je hebt geen skipas nodig en de uitrusting kost ook een fractie van laten we zeggen een ski uitrusting. Je bent dus veel goedkoper uit. Omdat je al snel ver weg bent van de wintersport hektiek op pistes en liften is ook nog eens een stuk rustiger. Zelfs in de grote skiegebieden ben je binnen een paar minuten weg van alles en iedereen. Het is heel even wenen omdat de sneeuwschoenen aan de voorkant scharnieren maar als je op een vlak stukje begin en niet grote regelmatige stappen neemt heb je het zo door. Een paar in lengte verstelbare stokken is wel fijn. Wil je jezelf echt uitdagen: pak je rugzak en slaapzak en loop een paar dagen of een week van hut naar hut.

Sneeuwwandelen
Een paar sneeuwschoenen. Foto: thebackcountry.net

Wat moet je aan

Boven de sneeuwschoenen draagt je warme waterdichte wandelschoenen of goede sneeuwlaarzen. Verder een ademende waterdichte broek, veel dunne laagjes en gamaschen (van die nylon oversokken die voorkomen dat je sneeuw in je schoenen krijgt). Handschoenen en een dun mutsje. Zorg wel altijd voor een extra, dun en water- en winddichte jas die je aan kan trekken als het weer plotseling omslaat. En genieten maar!

 

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer