Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Heftige sneeuwstorm en alweer heel veel sneeuw voor de Alpen

Door Patricia Christiani

Op dit moment valt er op deze vrijdag de 13e alweer veel sneeuw in de Alpen. Prima voor de Oostelijke Alpen die voor de kerstvakantie nog wel wat sneeuw konden gebruiken, maar de Franse Alpen raken zo langzamerhand bedolven. Ook staat er daar weer een fikse sneeuwstorm, zoals je in het filmpje hieronder kunt zien.

Sneeuwstorm en sneeuw in Frankrijk en Zwitserland

De komende 24 uur valt er in de Franse Alpen nog maar weer eens een meter sneeuw erbij. En net als enkele weken geleden staat er daar op dit moment een pittige sneeuwstorm met windstoten tot 105 km/u, zoals we op dit filmpje van Val d’Isère kunnen zien. Het gebied meldt dan ook dat de meeste pistes vandaag gesloten zijn.

In de Franse Savoie, waar o.a. de skigebieden van Tignes en Val Thorens liggen, werd gisteravond al een waarschuwing afgegeven. Aangeraden wordt voorzichtig te rijden en de situatie goed in de gaten te houden. Ook het lawinegevaar wordt opgeschaald: van niveau 4 naar niveau 5.

Oostenrijk en Italië

Reporter Maaike is op dit moment aanwezig in Kühtai in Oostenrijk en meldt dat het weer niet erg lekker is en het zicht matig. Ook in Oostenrijk (Reutte, Landeck, Innsbruck, Kufstein) gaat het waaien: vanavond en vannacht trekt er een storm over met windstoten rond de 100 km/u.

sneeuwstorm sneeuw
Kuhtai 13 december 2019. Foto: Maaike de Vries

En ook in Italië is het niet echt lekker weer: reporter Ilse meldt vanuit Val di Fassa dat het sneeuwt en er ook daar vandaag even geen mooie vergezichten te bewonderen zijn.

val die fassa live 13 dec 2019 sneeuw
Reporter Ilse meldt op dit moment sneeuwval in Val di Fassa. Foto: Ilse Nijhof

Het weer richting de kerstvakantie

Morgen gaat er aan de Noordkant van de Alpen ook veel sneeuw vallen, maar wordt het iets warmer dus de sneeuwvalgrens trekt iets omhoog. In de dalen gaat de sneeuw dan over in regen. Volgende week gaan de temperaturen aan de Noordkant ruim richting de plus (rond de 15 graden). De Zuidkant krijgt nog aardig wat sneeuw, later in de week wordt het ook daar warmer en valt er sneeuw vanaf zo’ n 1.500 meter. Hoeveel sneeuw erbij gaat vallen is nog niet duidelijk. Check ook het weerbericht van Alpenweerman Johan:

Hoofdfoto: Maaike de Vries

Lees ook:


Breaking News: alle wintersport voorspellingen lees je hier


(Visited 599 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer