Heftige sneeuwstorm en alweer heel veel sneeuw voor de Alpen

Door Patricia Christiani

Op dit moment valt er op deze vrijdag de 13e alweer veel sneeuw in de Alpen. Prima voor de Oostelijke Alpen die voor de kerstvakantie nog wel wat sneeuw konden gebruiken, maar de Franse Alpen raken zo langzamerhand bedolven. Ook staat er daar weer een fikse sneeuwstorm, zoals je in het filmpje hieronder kunt zien.

Sneeuwstorm en sneeuw in Frankrijk en Zwitserland

De komende 24 uur valt er in de Franse Alpen nog maar weer eens een meter sneeuw erbij. En net als enkele weken geleden staat er daar op dit moment een pittige sneeuwstorm met windstoten tot 105 km/u, zoals we op dit filmpje van Val d’Isère kunnen zien. Het gebied meldt dan ook dat de meeste pistes vandaag gesloten zijn.

In de Franse Savoie, waar o.a. de skigebieden van Tignes en Val Thorens liggen, werd gisteravond al een waarschuwing afgegeven. Aangeraden wordt voorzichtig te rijden en de situatie goed in de gaten te houden. Ook het lawinegevaar wordt opgeschaald: van niveau 4 naar niveau 5.

Oostenrijk en Italië

Reporter Maaike is op dit moment aanwezig in Kühtai in Oostenrijk en meldt dat het weer niet erg lekker is en het zicht matig. Ook in Oostenrijk (Reutte, Landeck, Innsbruck, Kufstein) gaat het waaien: vanavond en vannacht trekt er een storm over met windstoten rond de 100 km/u.

sneeuwstorm sneeuw
Kuhtai 13 december 2019. Foto: Maaike de Vries

En ook in Italië is het niet echt lekker weer: reporter Ilse meldt vanuit Val di Fassa dat het sneeuwt en er ook daar vandaag even geen mooie vergezichten te bewonderen zijn.

val die fassa live 13 dec 2019 sneeuw
Reporter Ilse meldt op dit moment sneeuwval in Val di Fassa. Foto: Ilse Nijhof

Het weer richting de kerstvakantie

Morgen gaat er aan de Noordkant van de Alpen ook veel sneeuw vallen, maar wordt het iets warmer dus de sneeuwvalgrens trekt iets omhoog. In de dalen gaat de sneeuw dan over in regen. Volgende week gaan de temperaturen aan de Noordkant ruim richting de plus (rond de 15 graden). De Zuidkant krijgt nog aardig wat sneeuw, later in de week wordt het ook daar warmer en valt er sneeuw vanaf zo’ n 1.500 meter. Hoeveel sneeuw erbij gaat vallen is nog niet duidelijk. Check ook het weerbericht van Alpenweerman Johan:

Hoofdfoto: Maaike de Vries

Lees ook:


Breaking News: alle wintersport voorspellingen lees je hier


 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer