Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Heftige sneeuwstorm en alweer heel veel sneeuw voor de Alpen

Door Patricia Christiani

Op dit moment valt er op deze vrijdag de 13e alweer veel sneeuw in de Alpen. Prima voor de Oostelijke Alpen die voor de kerstvakantie nog wel wat sneeuw konden gebruiken, maar de Franse Alpen raken zo langzamerhand bedolven. Ook staat er daar weer een fikse sneeuwstorm, zoals je in het filmpje hieronder kunt zien. 

Sneeuwstorm en sneeuw in Frankrijk en Zwitserland

De komende 24 uur valt er in de Franse Alpen nog maar weer eens een meter sneeuw erbij. En net als enkele weken geleden staat er daar op dit moment een pittige sneeuwstorm met windstoten tot 105 km/u, zoals we op dit filmpje van Val d’Isère kunnen zien. Het gebied meldt dan ook dat de meeste pistes vandaag gesloten zijn.

In de Franse Savoie, waar o.a. de skigebieden van Tignes en Val Thorens liggen, werd gisteravond al een waarschuwing afgegeven. Aangeraden wordt voorzichtig te rijden en de situatie goed in de gaten te houden. Ook het lawinegevaar wordt opgeschaald: van niveau 4 naar niveau 5.

Oostenrijk en Italië

Reporter Maaike is op dit moment aanwezig in Kühtai in Oostenrijk en meldt dat het weer niet erg lekker is en het zicht matig. Ook in Oostenrijk (Reutte, Landeck, Innsbruck, Kufstein) gaat het waaien: vanavond en vannacht trekt er een storm over met windstoten rond de 100 km/u.

sneeuwstorm sneeuw
Kuhtai 13 december 2019. Foto: Maaike de Vries

En ook in Italië is het niet echt lekker weer: reporter Ilse meldt vanuit Val di Fassa dat het sneeuwt en er ook daar vandaag even geen mooie vergezichten te bewonderen zijn.

val die fassa live 13 dec 2019 sneeuw
Reporter Ilse meldt op dit moment sneeuwval in Val di Fassa. Foto: Ilse Nijhof

Het weer richting de kerstvakantie

Morgen gaat er aan de Noordkant van de Alpen ook veel sneeuw vallen, maar wordt het iets warmer dus de sneeuwvalgrens trekt iets omhoog. In de dalen gaat de sneeuw dan over in regen. Volgende week gaan de temperaturen aan de Noordkant ruim richting de plus (rond de 15 graden). De Zuidkant krijgt nog aardig wat sneeuw, later in de week wordt het ook daar warmer en valt er sneeuw vanaf zo’ n 1.500 meter. Hoeveel sneeuw erbij gaat vallen is nog niet duidelijk. Check ook het weerbericht van Alpenweerman Johan:

Hoofdfoto: Maaike de Vries

Lees ook:


Breaking News: alle wintersport voorspellingen lees je hier


(Visited 568 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer