Sneeuwraften is dé nieuwe activiteit deze winter

Wintersportinspiratie van Ilse Nijhof

Dit seizoen draait de wintersport niet alleen meer om skiën of snowboarden. Er is namelijk een mega vette nieuwe activiteit: sneeuwraften! Raften, je kent het vast wel. Met een bootje, een groepje en een gids de ene na de andere stroomversnelling proberen te trotseren. Dit is nu ook geïntroduceerd in de winter. Maar dan uiteraard zonder water maar met sneeuw! Alle andere ingrediënten blijven aanwezig.

Het enige wat je nodig hebt zijn zeven vrienden, een skihelm, de juiste outfit en sneeuw. En een flinke dosis lef. Het is best een uitdaging om jezelf van de berg af te durven storten natuurlijk. Maar met een beetje teamwork kom je er ongeschonden vanaf.

Alleen in een kajak

Ben je niet zo’n teamspeler maar wil je het wel graag een keer meemaken? Dan is er de mogelijkheid om in je eentje in een kajak naar beneden te glijden. Een kajak is een stuk kleiner, maar hierdoor ook een stukje wendbaarder. Misschien ga je dus nog wel sneller dan met je vrienden in een bootje.

Het kan tot nu toe voor zover wij weten in Oostenrijk (Seefeld), Noorwegen (Beitostolen), Japan (Niseko) en Slovenië (Vogel) gedaan worden. Weet jij inmiddels meerdere gebieden waar dit mogelijk is? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of op onze Facebook pagina!

Wil je een beetje een beeld krijgen? Kijk dan dit filmpje, Rafting on snow van Sailing More:

Hoofdfoto: Wiki Media

(Visited 183 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.