Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Sneeuwdump zorgt voor verkeerschaos en lawines

Door: Patricia Christiani | Tiroler Tageszeitung

Aan de noordkant van de Alpen is Frau Holle erg druk met haar nieuwste sneeuwdump. Dit zorgt voor chaos op de wegen en verhoogd lawinegevaar. Tot en met vrijdag blijft het hard sneeuwen. 

Hoeveelheid sneeuw in de afgelopen 24 uur

In Oostenrijk viel afgelopen nacht in het westen de meeste sneeuw. In St. Anton am Arlberg viel vannacht een halve meter sneeuw erbij, gevolgd door Nauders en Seefeld met 40 centimeter, Westendorf met 34 en Schmirrn met 30. In het Ausserferner-district Reutte lag ongeveer 23 centimeter verse sneeuw. En zelfs in Innsbruck werd soms meer dan 20 centimeter sneeuwval gemeten. In Kufstein werd echter slechts zeven centimeter geregistreerd.

Verkeerschaos en verhoogd risico op lawines

De sneeuwval zorgde voor grote problemen op de weg. Vanochtend vroeg kwamen er al meerdere vrachtwagens vast te zitten op de Brenner-snelweg (A13). Ook op andere wegen ontstonden er files door ongevallen.

En niet alleen de verkeersongevallen zorgden voor chaos, ook door de dreiging van lawines moesten de wegen in sommige dalen worden afgesloten. Het lawinegevaar is inmiddels aanzienlijk toegenomen. In grote delen van Tirol geldt nu lawinewaarschuwingsniveau 4 (van 5, hoog risico). En er worden door de sneeuwval nog meer lawines verwacht. Bovendien waait het hard, waardoor sneeuwlagen los kunnen komen.

Ook rond Innsbruck zorgde het lawinegevaar voor problemen. De lawinecommissie van de stad Innsbruck stelde  een aanzienlijk lawinegevaar vast op de Nordkette, waardoor meerdere wegen werden afgesloten. “Tussen de Seegrube en de Hafelekar is de afgelopen 24 uur tot 71 cm verse sneeuw gevallen. Ik doe daarom een ​​beroep op het gezonde verstand van de bevolking om het gevaar niet te onderschatten en rekening te houden met de respectievelijke sluitingen op de Nordkette ”, benadrukte vice-burgemeester Johannes Anzengruber.

Sneeuwdump wordt gevolgd door vrieskou

In de loop van donderdag neemt de sneeuwval wat af, en vrijdag zou het einde van de sneeuwdump in zicht moeten zijn. “In de regio Arlber, in Montafon en in het Paznauntal kun je daarboven tot wel een meter witte pracht verwachten”, zegt Manfred Spatzierer, hoofdmeteoroloog bij het Oostenrijkse Severe Weather Center. De temperaturen liggen tussen de -11 en -1 graden.

Op zaterdag overheerst de zon, vooral in het westen, maar komt de temperatuur niet boven nul uit. Zondag blijft het nog ijskoud, waarna in de loop van volgende week zachtere lucht de Alpen zal bereiken.


Anderen lazen ook:


Hoofdfoto: YouTube Wetteronline.at

(Visited 470 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer