advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

 

De voorspellingen zijn uitgekomen: het heeft op sommige plekken keihard gesneeuwd. Het gevolg is dat er in een groot deel van de Alpenlanden een fijn sneeuwdekje is neergelegd. En dan te bedenken dat de winter nog moet gaan beginnen. En het goede nieuws is: er komt nóg meer sneeuw aan: sneeuwdump nummer 2 is in de maak.

Soms al bijna 2 meter sneeuw

Fier bovenaan staat het Oostenrijkse Kaprun waar nu al bijna 2 meter sneeuw ligt. Maar ook plaatsen als Sölden, Stubai (waar reporter Edwin morgen naar toe vertrekt, de mazzelaar) en de gletsjers van het Kaunertal en Moltaller gletsjer liggen er hartstikke wit bij:

sneeuwdump Kaprun
Er wordt al volop geskied in Kaprun
sneeuwdump stubai
Stubai
sneeuwdump hintertux
Hintertux

Nog steeds aanvoer vanuit het zuiden

In het vorige weerbericht gaf ik al aan dat de meeste van de sneeuw vanuit het zuiden zou worden aangevoerd. Die aanvoer zet de komende dagen voort, alleen veel minder intens dan de afgelopen dagen. Vooral de westelijke Alpen kan zich verheugen op wat sneeuw dankzij een koudeputje, waarbij de sneeuwgrens rond de 1000 meter zal komen te liggen.

sneeuwdump Mittelberg
Ook in het Mittelberg van @hansterbraak is het heerlijk wit!

Eerst zachte lucht en dan…weer sneeuw!

Na het optrekken van dit front stroomt er aan het einde van deze week eerst zachte lucht de Alpenlanden binnen. Niet heel raar, want het is immers pas begin november. Wel jammer, want als er neerslag valt, dan valt dat als sneeuw. Maar dat is maar tijdelijk, want zaterdag valt er sneeuw op de wat hoger gelegen gebieden, later zakt de sneeuwgrens zodat ook de lager gelegen dalen sneeuw kunnen krijgen.

Neerslagverwachting tot maandag 13 november (Bron: Bergfex)

Vanaf maandag zal de luchtdruk gaan stijgen en dankzij een noordoostelijke stroming wordt opnieuw koude lucht richting de Alpen getransporteerd waaruit opnieuw sneeuw kan gaan vallen. Yeah!

Wat betekent dit concreet?

Het betekent dat gebieden als Zillertal Arena, Hinterglemm, Serfaus-Fiss-Ladis, Kitzbühel en Ischgl zich mogen verheugen op een sneeuwdek variërend tussen de halve en een hele meter. Ook Frankrijk en Zwitserland worden met sneeuw bedeeld, alleen iets minder qua centimeters.


Lees hier alles over sneeuw en weer


Bewaren

advertentie