De noordkant volgt later…

Door: Tim de Vries

Hieronder is de huidige weerkaart te zien en opvallend is gelijk het lagedrukgebied boven het westen van Europa. De kern van het gebied ligt vandaag voor de kust van Frankrijk en hierdoor hebben de Alpen met een zuidelijke aanvoer te maken. In combinatie met aanvoer van vochtige lucht waarbij de bovenlucht ook nog eens koud is, betekent dit maar één ding: sneeeeeeeeuw!

Klart.se

De volle bak voor het zuiden van de Alpen. Heerlijk. En dat is wel eens gegund na al die sneeuw die de afgelopen tijd in Oostenrijk viel. Totaal levert dit in Zuid-Tirol meer dan één meter verse sneeuw op. Ook Frankrijk mag niet klagen met een centimeter of 60. Toch even lekker!

Let echter wel gelijk op het toenemende lawinegevaar!

Door de sneeuwval neemt de kans op lawines ook weet toe, dus luister goed naar de lokale berichten en meldingen over het skigebied. Dit geldt later ook weer voor Oostenrijk.

Weekend ook sneeuw aan de noordkant

Het lagedrukgebied dat vandaag nog voor de kust van Frankrijk ligt, schuift verder op richting het oosten en trekt dit weekend over de Alpen. Naast dit dit voor een toenemende wind zal zorgen, gaat er dit weekend ook aan de noordkant van de Alpen weer sneeuw vallen. Op de bovenstaande neerslagkaart is dat goed te zien. In Oostenrijk kan dit zo weer een centimeter of 40 zijn. Dus dat is niet mis!

Na het weekend zonniger en rustig

Hierboven zien het de weerkaart voor dit weekend met het lagedrukgebied boven de Alpen. Op de Atlantische Oceaan is inmiddels een hogedrukgebied verschenen die het lagedrukgebied volgt en volgende week voor rustig en heerlijk zonnig weer lijkt te gaan zorgen. Daarover later meer!

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer