De noordkant volgt later…

Door: Tim de Vries

Hieronder is de huidige weerkaart te zien en opvallend is gelijk het lagedrukgebied boven het westen van Europa. De kern van het gebied ligt vandaag voor de kust van Frankrijk en hierdoor hebben de Alpen met een zuidelijke aanvoer te maken. In combinatie met aanvoer van vochtige lucht waarbij de bovenlucht ook nog eens koud is, betekent dit maar één ding: sneeeeeeeeuw!

Klart.se

De volle bak voor het zuiden van de Alpen. Heerlijk. En dat is wel eens gegund na al die sneeuw die de afgelopen tijd in Oostenrijk viel. Totaal levert dit in Zuid-Tirol meer dan één meter verse sneeuw op. Ook Frankrijk mag niet klagen met een centimeter of 60. Toch even lekker!

Let echter wel gelijk op het toenemende lawinegevaar!

Door de sneeuwval neemt de kans op lawines ook weet toe, dus luister goed naar de lokale berichten en meldingen over het skigebied. Dit geldt later ook weer voor Oostenrijk.

Weekend ook sneeuw aan de noordkant

Het lagedrukgebied dat vandaag nog voor de kust van Frankrijk ligt, schuift verder op richting het oosten en trekt dit weekend over de Alpen. Naast dit dit voor een toenemende wind zal zorgen, gaat er dit weekend ook aan de noordkant van de Alpen weer sneeuw vallen. Op de bovenstaande neerslagkaart is dat goed te zien. In Oostenrijk kan dit zo weer een centimeter of 40 zijn. Dus dat is niet mis!

Na het weekend zonniger en rustig

Hierboven zien het de weerkaart voor dit weekend met het lagedrukgebied boven de Alpen. Op de Atlantische Oceaan is inmiddels een hogedrukgebied verschenen die het lagedrukgebied volgt en volgende week voor rustig en heerlijk zonnig weer lijkt te gaan zorgen. Daarover later meer!

 

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer