Sneeuwchaos in de Alpen

Door: Saskia Smulders

Koning Winter heeft zich behoorlijk geroerd dit weekend. Gastblogger Tjeerd schreef er gisteren al over en reporter Patricia deed dit weekend ook al verslag van de chaos. Ook vandaag blijkt de sneeuw voor veel overlast te zorgen.

Chaos

De sneeuw van afgelopen weekend trok over Frankrijk, Italie, Zwitserland en het zuiden van Oostenrijk. Vooral in het zuiden van Oostenrijk zorgt de sneeuw voor chaos. Zo blijven scholen vandaag gesloten en is het lawineniveau op stufe 5, het hoogste niveau. De hoeveelheden sneeuw zijn ook een gevaar voor de bovengrondse stroomleidingen. Dat heeft er al voor gezorgd dat zo’n 2.500 huishoudens in het oosten van Tirol zonder stroom zitten.

Op onderstaande filmpje kun je goed zien wat de sneeuw doet voor de takken van de bomen:

Ook sneeuw in België

In het oosten van België viel ook een dun laagje sneeuw:

Dinsdag nieuwe sneeuw

Alsof er nog niet genoeg sneeuw gevallen is, valt er deze week weer nieuwe sneeuw. Dit zal alleen niet zoveel zijn als afgelopen weekend. De storing die vanaf dinsdag overtrekt is veel zwakker en zal naast sneeuw in de lager gelegen gebieden regen brengen. Dit zal echter een nadelig effect hebben op de lawinesituatie.

Bron: Orf.at | Hoofdfoto: Gabrielle Visser van Duivenbode

Anderen lazen ook:

 

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer