Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

In de Alpen ligt overal voldoende sneeuw. Wie eind deze week vertrekt richting de Alpen dan kan de komende tijd volop genieten van uitstekend wintersportweer. Bij een vertrek op vrijdagmiddag is het verstandig het weerbericht voor Nederland in de gaten te houden. Er is namelijk kans op winterse neerslag. Voor een dagje wintersport is ook Winterberg in het Duitse Sauerland een prima optie.

Op maandag en dinsdag kan plaatselijk een beetje sneeuw vallen

In de skigebieden in Oostenrijk is het komende dagen koud en droog winterweer met ruimte voor de zon. In de dalen ligt de middagtemperatuur rond of net boven het vriespunt. Wat hoger op de pistes blijft de temperatuur de hele dag onder nul. In de nachten vriest het veelal streng. Op maandag en dinsdag kan plaatselijk een beetje sneeuw vallen. Daarna wordt het waarschijnlijk opnieuw droog en vrij zonnig winterweer. In skigebied Skicircus Saalbach-Hinterglemm ligt 90-170 cm sneeuw, in Silvretta Arena Ischgl-Samnaun ligt 100-170 cm.
Veel sneeuw
Strakke pistes en volop zon. Credits: Edwin Hagenouw | snowrepublic.nl

Heerlijk wintersportweer in sneeuwrijke Franse Alpen

Het is de komende tijd droog en meestal zonnig winterweer in de Alpen. Daarbij is het behoorlijk koud met maxima rond -5 graden en in de nachten strenge vorst. In het hooggelegen Val Thorens wordt het overdag meestal niet warmer dan -8. Vanaf maandag neemt de neerslagkans toe.

De afgelopen drie maanden verliepen zeer sneeuwrijk

Het blijft vrij koud, waardoor de neerslag tot in de meeste dalen als sneeuw zal vallen. De afgelopen drie maanden verliepen zeer sneeuwrijk. Op de pistes ligt dan ook een enorm pak sneeuw. In skigebied Les Trois Vallées ligt 230-275 cm, in skigebied Espace Killy (Tignes en Val d’Isère) ligt 225-380 cm sneeuw op de pistes.

Vrijdag kans op winterse neerslag in Nederland

Mensen die vrijdagmiddag vertrekken moeten de weersverwachting in eigen land in de gaten te houden. Er staat winterse neerslag op het programma, vooral voor de westelijke helft van het land. Een vertrek op zaterdag lijkt op dit moment gunstiger te zijn.

Goede mogelijkheden in Winterberg

Ook dicht bij huis zijn er prima wintersportmogelijkheden. In Winterberg (Sauerland) ligt 20-50 cm op de pistes. Komende dagen is het overwegend droog en koud winterweer met maxima rond -1 en in de nachten matige vorst. Voor zondag en maandag staat een beetje sneeuwval op het programma. Ook daarna blijft het winters.
bron: weeronline.nl

Lees meer over weer en sneeuw in de wintersportgebieden


(Visited 467 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer