Ga nu met korting naar Ischgl. Klik hier voor meer informatie.


 

Wil je liever vandaag nog dan morgen al op de ski’s staan? Dat komt dan goed uit, want je kunt al terecht in de Alpen. Na de eerder gevallen sneeuw van afgelopen tijd sneeuwt het wederom. De sneeuwgrens ligt op circa 1000 meter, waardoor ook de dalen mooi wit kleuren. Niet alleen de Alpen, maar ook de hogere delen van de middelgebergte worden gehuld in een witte deken. Zo ligt boven 1000 meter in het Zwarte Woud en de Vogezen al een mooie sneeuwlaag.

Op de hoogste toppen zoals de Feldberg en de Grand Ballon is na vrijdag een pak van tien centimeter sneeuw mogelijk. Van wintersportactiviteiten is in deze gebieden echter nog geen sprake.

Na strenge vorst komt zon

Zaterdag is het, na een koude nacht met op sommige plaatsen matige tot lokaal strenge vorst, een stuk droger met af en toe ruimte voor de zon. Vooral in de Zuid-Alpen schijnt de zon soms flink. De vorstgrens stijgt in de loop van de dag behoorlijk: zaterdagmiddag ligt het nulgradenniveau op 900-1000 meter en zondag op veel plaatsen op ruim 2000 meter. De gevallen sneeuw zal in de meeste dalen dus smelten. Zondag komt het in de loop van de dag weer tot neerslag, maar de sneeuwval zal dan dus beperkt blijven tot de hogere delen

Dalende sneeuwvalgrens

Dinsdag passeert een neerslaggebied de Alpen en brengt naast neerslag beduidend koudere lucht met zich mee. De sneeuwvalgrens daalt aanzienlijk: mogelijk komt het na het passeren van het neerslaggebied tot vorst in de dalen. Bovendien kan het dan tijdens de nachten flink vriezen. Daarbij schijnt overdag de zon overigens wel een aantal dagen.

Op dit moment zijn hooggelegen skigebieden in de Alpen al geopend. In wintersportgebieden als Zermatt zijn de liften al eventjes in gebruik. De combinatie van zon en sneeuwrijke omstandigheden maken het dan ook heerlijk weer om op de latten de staan. Wanneer het in de nachten vriest kunnen bovendien de sneeuwkanonnen optimaal worden benut.

Later volgende week nemen de neerslagkansen weer toe. Momenteel is het nog vrij onzeker hoe hoog de sneeuwvalgrens komt te liggen, maar er zijn signalen dat het tot laag in de dalen mogelijk tot sneeuw komt. De beste sneeuwkansen zijn dan waarschijnlijk weggelegd voor de noordkant van de Alpenhoofdkam.


Voorspel het weer in jouw skigebied

Alpenweerman stelt haar weerkaarten kosteloos beschikbaar voor niet-commercieel gebruik. Bekijk dus dagelijks de weerkaarten met sneeuw- en weersverwachting op Alpenweerman en word de persoonlijke wintersportweerman van je vriendengroep of familie.

Veel plezier en succes met voorspellen! Volg vooral ook onze site Alpenweerman, voor accurate weersvoorspellingen in de Alpen!


 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Saalbach Hinterglemm

Voel jij ook die heerlijke winterspanning ? 

Boek dan snel de coolste accommodatie voor je skivakantie in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn! Beleef deze winter de onvergetelijke wintermomenten op maar liefst 270 downhill-kilometers in Home of Lässig! Lees meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer