Er is op de meeste plaatsen in de Alpen flink wat sneeuw gevallen! En met behulp van sneeuwkanonnen wordt het sneeuwdek op de pistes verder aangevuld. Daar is het ook koud genoeg voor, want de langetermijnverwachting geeft grote kansen op winterweer. Daarbij is koud en zonnig weer mogelijk, maar ook in de loop van volgende week regionaal een flink pak sneeuw!

Sneeuw in de Alpen!

Afgelopen dagen, vooral dinsdag, is in de Alpen flink wat sneeuw gevallen en met name in Oostenrijk valt vandaag nog een beetje. In de dalen viel deels natte sneeuw en regen, maar op de meeste pistes van de grotere skigebieden viel vrijwel alles als sneeuw.

Mede door het aanwezige sneeuwdek is het nu, zeker in de avonden en nachten, koud genoeg om sneeuwkanonnen aan het werk te zetten en de pistes te voorzien van een goede basis voor het hele seizoen.

Volop winterweer in de loop van volgende week?

Ook vrijdag valt in de Alpen hier en daar nog een beetje ‘natuurlijke’ sneeuw. Het weekend en begin volgende week verlopen droog. ’s Nachts vriest het boven de pistes vaak matig, lokaal streng, waardoor de sneeuwkanonnen gebruikt kunnen blijven worden. Overdag komt het op veel pistes wel tot een aantal graden dooi, maar boven 1500 meter gaat dit om hooguit een paar uurtjes.

Vanaf halverwege volgende week wordt de weersverwachting flink onzeker. Vanuit Rusland probeert zeer koude lucht Europa in te dringen, misschien ook naar de Alpen. Ook geven de weerkaarten regelmatig veel neerslag ten zuiden van de Alpen, waarbij er ook goede kansen zijn voor een flinke hoeveelheid sneeuw in vooral de zuidelijke alpenregio’s. Kortom: het is nog even afwachten wat dit precies volgende week voor jouw favoriete wintersportregio zal brengen, maar de kansen op zachte oceaanlucht zijn klein. Een topstart van het komende seizoen dus!

Winterberg, Sauerland

In het Sauerland viel afgelopen weekend sneeuw, maar het was niet genoeg voor wintersportplezier. Op de pistes liggen momenteel nog wat sneeuwresten en komende dagen wordt het er niet beter op. Kijken wat verder vooruit dan zien we ook voor Winterberg en omstreken een significante temperatuurdaling in de loop van volgende week. Of het ook meer dan een paar vlokken sneeuw gaat opleveren is nog niet duidelijk.

Bron: Weeronline.nl | Hoofdfoto: Sneeuwkanon Sölden. Gemaakt door Jeroen Elferink – Ruijsch

Samenwerking met Weeronline en Alpenweerman

Weeronline en Alpenweerman zijn de vaste weerpartners van Snowrepublic. Door deze samenwerkingen kunnen we jou gedurende het wintersportseizoen zoveel mogelijk op de hoogte te brengen van het weer en de sneeuwverwachting in de wintersportgebieden. Graag delen we jouw recente foto’s van de winter in de bergen in onze artikelen. Je kunt ze mailen naar ons redactie-adres: redactie@snowrepublic.nl


 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer