Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Er is op de meeste plaatsen in de Alpen flink wat sneeuw gevallen! En met behulp van sneeuwkanonnen wordt het sneeuwdek op de pistes verder aangevuld. Daar is het ook koud genoeg voor, want de langetermijnverwachting geeft grote kansen op winterweer. Daarbij is koud en zonnig weer mogelijk, maar ook in de loop van volgende week regionaal een flink pak sneeuw!

Sneeuw in de Alpen!

Afgelopen dagen, vooral dinsdag, is in de Alpen flink wat sneeuw gevallen en met name in Oostenrijk valt vandaag nog een beetje. In de dalen viel deels natte sneeuw en regen, maar op de meeste pistes van de grotere skigebieden viel vrijwel alles als sneeuw.

Mede door het aanwezige sneeuwdek is het nu, zeker in de avonden en nachten, koud genoeg om sneeuwkanonnen aan het werk te zetten en de pistes te voorzien van een goede basis voor het hele seizoen.

Volop winterweer in de loop van volgende week?

Ook vrijdag valt in de Alpen hier en daar nog een beetje ‘natuurlijke’ sneeuw. Het weekend en begin volgende week verlopen droog. ’s Nachts vriest het boven de pistes vaak matig, lokaal streng, waardoor de sneeuwkanonnen gebruikt kunnen blijven worden. Overdag komt het op veel pistes wel tot een aantal graden dooi, maar boven 1500 meter gaat dit om hooguit een paar uurtjes.

Vanaf halverwege volgende week wordt de weersverwachting flink onzeker. Vanuit Rusland probeert zeer koude lucht Europa in te dringen, misschien ook naar de Alpen. Ook geven de weerkaarten regelmatig veel neerslag ten zuiden van de Alpen, waarbij er ook goede kansen zijn voor een flinke hoeveelheid sneeuw in vooral de zuidelijke alpenregio’s. Kortom: het is nog even afwachten wat dit precies volgende week voor jouw favoriete wintersportregio zal brengen, maar de kansen op zachte oceaanlucht zijn klein. Een topstart van het komende seizoen dus!

Winterberg, Sauerland

In het Sauerland viel afgelopen weekend sneeuw, maar het was niet genoeg voor wintersportplezier. Op de pistes liggen momenteel nog wat sneeuwresten en komende dagen wordt het er niet beter op. Kijken wat verder vooruit dan zien we ook voor Winterberg en omstreken een significante temperatuurdaling in de loop van volgende week. Of het ook meer dan een paar vlokken sneeuw gaat opleveren is nog niet duidelijk.

Bron: Weeronline.nl | Hoofdfoto: Sneeuwkanon Sölden. Gemaakt door Jeroen Elferink – Ruijsch

Samenwerking met Weeronline en Alpenweerman

Weeronline en Alpenweerman zijn de vaste weerpartners van Snowrepublic. Door deze samenwerkingen kunnen we jou gedurende het wintersportseizoen zoveel mogelijk op de hoogte te brengen van het weer en de sneeuwverwachting in de wintersportgebieden. Graag delen we jouw recente foto’s van de winter in de bergen in onze artikelen. Je kunt ze mailen naar ons redactie-adres: redactie@snowrepublic.nl


(Visited 278 times, 20 visits today)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer