Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Sneeuw en kou voor herfstvakantiegangers!

Door Patricia Christiani

De geluksvogels die komende week naar de Alpen kunnen afreizen, worden dit weekend getrakteerd op een verse bak sneeuw. En het wordt koud!

De afgelopen periode is er enorm veel neerslag in de Alpen naar beneden gekomen, met als gevolg grote overlast. De wisselvalligheid houdt vandaag (woensdag 7 oktober) nog aan. Vooral aan de noordkant van de Alpen vallen geregeld buien. Boven de 2000 meter zit daar ook sneeuw bij. Meer dan 10 cm moet dan zeker mogelijk zijn.

Komende dagen komt er een eind aan het onbestendige weer. Een hogedrukgebied breidt zich uit over het centrale deel van Europa en dat betekent ook stabiel weer voor de Alpen. Het blijft droog en de zon komt er geregeld aan te pas. Daarnaast wordt het ook enkele graden zachter. In de dalen kan het zomaar boven de 15 graden uitkomen. Rustig najaarsweer dus. Op vrijdag wordt het zelfs echt lekker oktoberweer met 20 graden en zon.

Zaterdag noodweer?

Vanuit het noordwesten nadert een koufront in de loop van zaterdag. Dat levert flink wat neerslag op en de sneeuwvalgrens daalt tot rond de 1000 meter. Hierbij stroomt er flinke koudere lucht uit over de Alpen. De hoeveelheden neerslag kunnen opnieuw flink oplopen en het zou zomaar nieuw noodweer kunnen opleveren. Een nieuwe sneeuwdump dus en dat nog voordat de eerste helft van oktober voorbij is.

sneeuw herfstvakantiegangers
Er komt sneeuw aan! Bron: WXCharts.com

Ook de nieuwe week ziet er bijna winters uit met geregeld neerslag en bij deze temperaturen ook sneeuwval tot rond de 1500 meter hoogte. De herfstvakantiegangers van volgende week kunnen dus gaan genieten van verse sneeuw!

Bron: Alpenweerman.nl

Hoofdfoto: Eberhard Grossgasteiger

Anderen lazen ook:

(Visited 272 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer