Sneeuw en kou voor herfstvakantiegangers!

Door Patricia Christiani

De geluksvogels die komende week naar de Alpen kunnen afreizen, worden dit weekend getrakteerd op een verse bak sneeuw. En het wordt koud!

De afgelopen periode is er enorm veel neerslag in de Alpen naar beneden gekomen, met als gevolg grote overlast. De wisselvalligheid houdt vandaag (woensdag 7 oktober) nog aan. Vooral aan de noordkant van de Alpen vallen geregeld buien. Boven de 2000 meter zit daar ook sneeuw bij. Meer dan 10 cm moet dan zeker mogelijk zijn.

Komende dagen komt er een eind aan het onbestendige weer. Een hogedrukgebied breidt zich uit over het centrale deel van Europa en dat betekent ook stabiel weer voor de Alpen. Het blijft droog en de zon komt er geregeld aan te pas. Daarnaast wordt het ook enkele graden zachter. In de dalen kan het zomaar boven de 15 graden uitkomen. Rustig najaarsweer dus. Op vrijdag wordt het zelfs echt lekker oktoberweer met 20 graden en zon.

Zaterdag noodweer?

Vanuit het noordwesten nadert een koufront in de loop van zaterdag. Dat levert flink wat neerslag op en de sneeuwvalgrens daalt tot rond de 1000 meter. Hierbij stroomt er flinke koudere lucht uit over de Alpen. De hoeveelheden neerslag kunnen opnieuw flink oplopen en het zou zomaar nieuw noodweer kunnen opleveren. Een nieuwe sneeuwdump dus en dat nog voordat de eerste helft van oktober voorbij is.

sneeuw herfstvakantiegangers
Er komt sneeuw aan! Bron: WXCharts.com

Ook de nieuwe week ziet er bijna winters uit met geregeld neerslag en bij deze temperaturen ook sneeuwval tot rond de 1500 meter hoogte. De herfstvakantiegangers van volgende week kunnen dus gaan genieten van verse sneeuw!

Bron: Alpenweerman.nl

Hoofdfoto: Eberhard Grossgasteiger

Anderen lazen ook:

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer