Sneeuw en files voor vakantieverkeer

Door Patricia Christiani

Na dagenlang Kaiserwetter en blauwe luchten (of in elk geval boven de hochnebel) moeten terugkerend vakantieverkeer in met name Oostenrijk vanavond en morgen rekening houden met sneeuw. Dit zullen geen meters sneeuw zijn, maar toch is het geen prettig nieuws gezien de verwachte drukte op de weg als gevolg van het laatste weekend van de kerstvakantie.

Oostenrijk

Vanaf vanmiddag en vanavond en op zaterdag stroomt er vochtigere en vooral op hoogte koelere lucht de Alpen binnen. Vooral in de Nordstau van de oostelijke Alpen gaat daarbij ook wat neerslag (sneeuw) vallen. Tot en met zondag valt er zo’n 20 tot 25 cm, hogerop lokaal tot 40 a 45 cm. Elders langs de noordkant circa 5 tot 20 cm minder. In de overige gebieden valt er nauwelijks tot geen sneeuw.

Wil je de file ontwijken? Hou dan wel rekening met verschillende rijverboden in Oostenrijk. Hier lees je daar meer over.

Zwitserland

Ook in de de Zwitserse Alpen (noordkant) en inner Alpine Alpen kan wat (lichte) sneeuw vallen maar veel zal dit niet voorstellen.

Frankrijk en Italië

Droog en overwegend zonnig blijft het met de noordelijke wind aan de zuidkant van de Alpenhoofdkam alsook in de Franse Alpen.

Komende week

De vakantiegangers van de tweede week van de kerstvakantie 2019/2020 hebben geweldig weer gehad de afgelopen week.

skiwelt wilderkaiser
Genieten tijdens de tweede week van de kerstvakantie. Foto: Theo Schut

Volgende week overheerst een hoge drukgebied, maar kunnen storingen periodiek voor een weersverslechtering gaan zorgen. Dit is met name op de dinsdag het geval en vervolgens weer op de vrijdag wanneer koufronten meer bewolking en wat neerslag, vanaf 1200 tot 900 meter sneeuw, kunnen gaan opleveren.

Bron: Alpenweerman.nl

Hoofdfoto: Pixabay

Lees ook:

Dit is waarom kleine skigebieden zich ernstig zorgen maken

Sneeuw, alweer een storm en dan kaiserwetter? Het weer op weg naar kerst 2019

Voorspelling winter 2020: wordt het nog koud?

één reactie op “Sneeuw en files voor vakantieverkeer”

  • Edwin Hagenouw
    Edwin Hagenouw
    3 januari 2020 at 18:17

    We vertrekken zondagochtend vroeg naar Gstaad in Zwitserland. Dat lijkt goed te gaan zo te zien.

Comments are closed.

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer