Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Sneeuw en files voor vakantieverkeer

Door Patricia Christiani

Na dagenlang Kaiserwetter en blauwe luchten (of in elk geval boven de hochnebel) moeten terugkerend vakantieverkeer in met name Oostenrijk vanavond en morgen rekening houden met sneeuw. Dit zullen geen meters sneeuw zijn, maar toch is het geen prettig nieuws gezien de verwachte drukte op de weg als gevolg van het laatste weekend van de kerstvakantie. 

Oostenrijk

Vanaf vanmiddag en vanavond en op zaterdag stroomt er vochtigere en vooral op hoogte koelere lucht de Alpen binnen. Vooral in de Nordstau van de oostelijke Alpen gaat daarbij ook wat neerslag (sneeuw) vallen. Tot en met zondag valt er zo’n 20 tot 25 cm, hogerop lokaal tot 40 a 45 cm. Elders langs de noordkant circa 5 tot 20 cm minder. In de overige gebieden valt er nauwelijks tot geen sneeuw.

Wil je de file ontwijken? Hou dan wel rekening met verschillende rijverboden in Oostenrijk. Hier lees je daar meer over.

Zwitserland

Ook in de de Zwitserse Alpen (noordkant) en inner Alpine Alpen kan wat (lichte) sneeuw vallen maar veel zal dit niet voorstellen.

Frankrijk en Italië

Droog en overwegend zonnig blijft het met de noordelijke wind aan de zuidkant van de Alpenhoofdkam alsook in de Franse Alpen.

Komende week

De vakantiegangers van de tweede week van de kerstvakantie 2019/2020 hebben geweldig weer gehad de afgelopen week.

skiwelt wilderkaiser
Genieten tijdens de tweede week van de kerstvakantie. Foto: Theo Schut

Volgende week overheerst een hoge drukgebied, maar kunnen storingen periodiek voor een weersverslechtering gaan zorgen. Dit is met name op de dinsdag het geval en vervolgens weer op de vrijdag wanneer koufronten meer bewolking en wat neerslag, vanaf 1200 tot 900 meter sneeuw, kunnen gaan opleveren.

Bron: Alpenweerman.nl

Hoofdfoto: Pixabay

Lees ook:

Dit is waarom kleine skigebieden zich ernstig zorgen maken

Sneeuw, alweer een storm en dan kaiserwetter? Het weer op weg naar kerst 2019

Voorspelling winter 2020: wordt het nog koud?

(Visited 363 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

één reactie op “Sneeuw en files voor vakantieverkeer”

  • Edwin Hagenouw
    Edwin Hagenouw
    3 januari 2020 at 18:17

    We vertrekken zondagochtend vroeg naar Gstaad in Zwitserland. Dat lijkt goed te gaan zo te zien.

Comments are closed.

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer