advertentie
Ski Safari

Morgen is het zover. Het WorldCup seizoen gaat van start. In Sölden (Tirol) wordt traditioneel in het laatste weekend van oktober het seizoen geopend. Gelijk met een dubbele wedstrijd op de zeer uitdagende en steile Rettenbach gletsjer.

Startnummer 48

Zondag doet Steffan Winkelhorst mee, maar morgen trapt Nederland af met Adriana Jelinkova. Op grond van haar goede positie op de wereldranglijst heeft ze ook nog eens een behoorlijk goed nummer. Slechts 18 plaatsen van de absolute top verwijderd. Een zeer kansrijke positie om in de eerste manche bij de beste 30 te eindigen en dan dus als een van de eerste in de tweede run van start te mogen gaan. Op een dan nog redelijk maagdelijke piste hetgeen veel voordeel biedt en kans op een serieus goed resultaat.

Vanaf 10:00 op Eurosport 1

Zaterdag dus even de boodschappen iets later doen en kijken. De tweede manche start op 12:45 en als Adriana het goed gedaan heeft is ze dus snel aan de beurt.

 

 

 

 

 

advertentie
Magische winterreizen naar IJsland
Vorig artikelObertauern opent winterseizoen op 22 november
Volgend artikelDe kop is er af
Bastiaan van der Staay
Al heel, heel lang enthousiast skiër. Gewerkt in wintersportbranche, reiswereld en reclame. Nog bijna dagelijks bezig met skiën: in de sportschool en elke week in Zoetermeer op de sneeuwbaan. Never stop learning. En als je zelf iets wil afstrepen van je ski-bucket list? Check www.skithebucketlist.nl. Ik maak je reis 100% op maat en zorg dat je maximaal geniet en geef onderweg tip & trics.