Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Het skiseizoen is nu ook gestart in Serfaus-Fiss-Ladis!

Door Gina Veenis

Het skiseizoen is weer begonnen! Over een weekje is het zover: dan stap ik in het vliegtuig naar Innsbruck voor een trip van vier dagen naar het prachtige skigebied Serfaus-Fiss-Ladis. Een superleuke ervaring voor mij, aangezien ik zelf als vijfjarige kleuter in Fiss heb leren skiën. Ondertussen ben ik er al minstens vijftien jaar niet geweest, dus ik ben erg benieuw hoe het skigebied zich in al die jaren ontwikkeld heeft. 

serfaus-fiss-ladis
EIGEN FOTO: GINA VEENIS

Voor echte genieters

Serfaus-Fiss-Ladis is het perfecte skigebied voor gezinnen en echte genieters. Je kunt tot 2820 meter hoog komen en er is ruim 214 kilometer piste waar je als skiër of snowboarder de meest prachtige afdalingen kunt maken. Ook kinderen zijn hier zeker weten op de goede plek, want de twee skischolen van Serfaus en Fiss-Ladis behoren tot de beste van Tirol! Ik kan me nog altijd het fantastische kinderland herinneren, de wedstijd aan het einde van de week en de aanmoedigingen van mascotte Berta de koe.

serfaus-fiss-ladis
© Serfaus-Fiss-Ladis

Naast het gewone skiën en snowboarden biedt skigebied Serfaus-Fiss-Ladis nog veel meer variatie, zoals nachtskiën, geweldige après-ski, een rodelbaan en de beroemde Skyswing en Fisser Flieger. Die laatste twee staan ook bij mij op het programma, maar ik moet bekennen dat ik hier nog wat moed voor moet verzamelen..

Marco Borsato en Ruud Gullit

Ook staat dit skigebied bekend om de luxe hotels en wellness resorts. Ik weet nog dat ik toentertijd Marco Borsato en Ruud Gullit, die in het Schlosshotel in Fiss verbleven, op de piste gespot heb. Nu heb ik dit keer zelf de mazzel om in het vijfsterren wellness hotel Schalber in Serfaus te verblijven! Ik ben vooral benieuwd naar 5000 m2 aan spa- en wellness faciliteiten. Niets heerlijker na een intensieve skidag dan lekker te kunnen relaxen!

Er ligt op het moment in ieder geval genoeg sneeuw, dus het zijn de perfecte omstandigheden om te genieten van de pistes. We worden mee op pad genomen door iemand van Skischule Serfaus, die ons de mooiste pistes gaat laten zien.

serfaus-fiss-ladis
© Serfaus-Fiss-Ladis

Een ander hoogtepunt als je in dit gebied bent is de avondshow, zoals de Serfaus Adventure Night. Deze winter staat de show helemaal in het teken van sprookjes uit de kindertijd en je kunt er genieten van geweldige acrobatiek, ski-stunts en vuurwerk. Ook hier kijk ik erg naar uit!

avondshow serfaus
© Serfaus-Fiss-Ladis

Ben je benieuwd naar mijn ervaringen in dit mooie skigebied? Hou de website en onze social media dan zeker in de gaten, want volgende week plaats ik liveblogs vanuit de Oostenrijkse sneeuw en bij terugkomst ga ik aan de slag met een uitgebreid reisverslag.


Lees hier alle verhalen en artikelen over Serfaus-Fiss-Ladis


(Visited 247 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer