Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Skiën in de Alpen wordt dit jaar wederom duurder. Op sommige plaatsen is de prijs van een skipas maar liefst 8% procent gestegen. Wintersportwebsite Snowplaza is op onderzoek uit gegaan en heeft de skipasprijzen van Oostenrijkse, Franse, Italiaanse, Zwitserse en Duitse skigebieden met elkaar vergeleken.

Oostenrijk en Duitsland fors duurder

In totaal zijn 130 verschillende skipasprijzen uit de populairste skigebieden van de Alpen onder de loep genomen. De gemiddelde prijsstijging is, met 2%, iets minder dan vorig seizoen. Deze winter betalen vakantiegangers gemiddeld €4,30 meer voor een 6-daagse skipas in het hoogseizoen. Zwitserland is dit seizoen goedkoper geworden, omdat de prijzen niet zijn verhoogd en de koers van de Frank gunstiger is. Voor Oostenrijk en Duitsland zijn forse verhogingen aangekondigd. 

Sölden het duurst, SkiJuwel het voordeligst

Sölden het duurste skigebied van Oostenrijk De gemiddelde prijs van een skipas in de populaire Oostenrijkse skigebieden bedraagt dit jaar €252,20 en dat is 4% meer dan vorig jaar. Skiën wordt het duurst in ObergurglHochgurgl en Sölden, waar maar liefst €285,- moet worden neergeteld voor een 6-daagse skipas. Gevolgd door in Ski Arlberg (€275,-) en Kitzbühel-Kirchberg (€266,-).

Skipasprijzen
De beste prijs-kwaliteit verhouding krijg je in SkiJuwel

Skigebied Ski Juwel is wat betreft prijs, aantal pistekilometers en sneeuwzekerheid, de voordeligste van Oostenrijk. Een skipas kost hier €228,50 voor 6 dagen.

Winterberg: 6 dagen skiën voor € 125,-

De hoogste prijsstijging in Duitsland. In een aantal Duitse skigebieden is de prijsstijging het hoogst van heel Europa. In Oberstdorf-Kleinwalsertal wordt de prijs van een skipas met 5,2% opgeschroefd naar €231,50 voor een 6-daagse skipas. De skipassen in Oberbayern (Brauneck, Spitzingsee en Sudelfeld) worden verhoogd met 7,1%, wat neer komt op €180,- voor een 6-daagse skipas. Skiliftkarussell Winterberg kent de hoogste prijsstijging van Duitsland: 8,7%. Desondanks blijft de prijs van een skipas hier, met €125,- voor 6 dagen, voor Europese begrippen zeer gunstig.

Meer details en skipasprijzen zijn te vinden op snowplaza.nl

Of een heel seizoen voor 233 CHF in Saas-Fee

In het Zwitserse Saas-Fee hebben ze wel een topaanbod dit seizoen. Voor slechts 233 Zwitserse Franken ontvang je een seizoenskaart voor het hele skigebied. Voorwaarde is wel dat je boekt voor 17 december 2017.

Fotocredits hoofdfoto: GRF, Arosa Lenzerheide

(Visited 529 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer