Skipas via je mobiel in testfase

Door Patricia Christiani

Verschillende skigebieden gaan testen met een skipas die je via je mobiel kunt gebruiken. Superhandig, want zo heb je altijd je skipas bij je en kun je em niet meer vergeten of in een andere jas laten zitten!

Testfase

Onder andere Ski Amadé gaat deze winter testen met de skipas op je mobiel, die de huidige keycard zal vervangen. Zo kun je dus met je mobiel door het skipoortje. De test is wel hard nodig omdat er nog wel wat haken en ogen aan zitten zoals: waar moet de telefoon op je lichaam zitten om goed gelezen te kunnen worden? Wat doe je als je telefoon leeg is en zijn er daarvoor laadstations in het skigebied nodig? En wat als het allemaal even niet werkt? Een andere uitdaging is de kortere levensduur van batterijen in de kou. Toch verwacht woordvoerder Eisinger van Ski Amadé dat de technologie over twee tot drie jaar beschikbaar wordt, mits de test goed verloopt.

Meer geïnteresseerde skigebieden

Andere skigebieden, waaronder Kitzbühel, hebben ook interesse in deze technologie. Logisch ook, want ook de skigebieden zullen mee willen in de mogelijkheden die de smartphone biedt. Tenslotte zijn we inmiddels ook al gewend om bijvoorbeeld theater- of voetbalkaartjes te downloaden, of zelfs te betalen via je mobiel.

Wij kijken er al naar uit: nooit meer je skipas vergeten of aansluiten in een lange rij voor een skipas!

Bron: Tiroler Tageszeitung

Hoofdfoto: Pixabay

Lees ook:

Een ouderskipas om te delen

Les Arcs introduceert nieuwe soort skipas naast de standaard skipas

(Visited 270 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.