Skipas via je mobiel in testfase

Door Patricia Christiani

Verschillende skigebieden gaan testen met een skipas die je via je mobiel kunt gebruiken. Superhandig, want zo heb je altijd je skipas bij je en kun je em niet meer vergeten of in een andere jas laten zitten!

Testfase

Onder andere Ski Amadé gaat deze winter testen met de skipas op je mobiel, die de huidige keycard zal vervangen. Zo kun je dus met je mobiel door het skipoortje. De test is wel hard nodig omdat er nog wel wat haken en ogen aan zitten zoals: waar moet de telefoon op je lichaam zitten om goed gelezen te kunnen worden? Wat doe je als je telefoon leeg is en zijn er daarvoor laadstations in het skigebied nodig? En wat als het allemaal even niet werkt? Een andere uitdaging is de kortere levensduur van batterijen in de kou. Toch verwacht woordvoerder Eisinger van Ski Amadé dat de technologie over twee tot drie jaar beschikbaar wordt, mits de test goed verloopt.

Meer geïnteresseerde skigebieden

Andere skigebieden, waaronder Kitzbühel, hebben ook interesse in deze technologie. Logisch ook, want ook de skigebieden zullen mee willen in de mogelijkheden die de smartphone biedt. Tenslotte zijn we inmiddels ook al gewend om bijvoorbeeld theater- of voetbalkaartjes te downloaden, of zelfs te betalen via je mobiel.

Wij kijken er al naar uit: nooit meer je skipas vergeten of aansluiten in een lange rij voor een skipas!

Bron: Tiroler Tageszeitung

Hoofdfoto: Pixabay

Lees ook:

Een ouderskipas om te delen

Les Arcs introduceert nieuwe soort skipas naast de standaard skipas

 

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer