Meer dan 400 kilometer piste wachten op je

Door: Pauline van der Waal

Er werd al een aantal jaar over gesproken, maar nu is het dan echt zo ver. Het skigebied Zell am See – Karpun is door middel van een nieuwe gondel verbonden aan het toch al enorme gebied van het Skicircus. Officieel het minder praktisch uitgesproken Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn trouwens. Vanaf het huidige seizoen kun je met één pas in beide gebieden terecht.

Verbonden via een gondel in Viehhofen

De doorgewinterde Saalbach-Hinterglemmganger kent de plek wel. Wanneer je aan de Schattbergkant de blauwe 2 helemaal naar beneden skiet, kom je uit in Vorderglemm. Je kunt dan alleen aan de andere kant van de berg weer omhoog, met de Schönleitenbahn. Ga je echter -met de auto, op ski’s kan dat nog niet- verder het dal uit, dan kom je in Viehhofen. Daar is verder geen lift, alleen een groot vakantiepark. En dat is nou precies de plek waar de nieuwe lift naar Zell am See – Kaprun begin dit seizoen is open gegaan. Er is trouwens (nog) geen piste helemaal naar beneden. Je kunt vanaf het middenstation het beste met de gondel naar beneden, of je neemt het laatste stuk een skiroute. Deze is echter vrij steil. Aan het einde van de skiroute neem je dan de bus naar het dalstation, of door naar Vorderglemm om de eerdergenoemde Schönleitenbahn richting Saalbach te nemen.

Skiën op meer dan 400 kilometer piste. Foto: Zell am See-Kaprun Tourismus
Skiën op meer dan 400 kilometer piste. Foto: Zell am See-Kaprun Tourismus

Eén pas voor het hele gebied

Vanaf dit seizoen is de Alpin Card in het leven geroepen. Hiermee kun je alle liften van Zell am See en Kaprun (Schmittenhöhe en Kitzsteinhorn) en het Skicircus nemen. Het is niet mogelijk om alleen een pas te kopen voor één van de drie gebieden. Het is tevens onbekend of dat in de toekomst nog wel gaat komen. Voor volwassenen kost een pas voor zes dagen 278 euro tijdens het seizoen van half december tot eind maart. Kinderen betalen een gereduceerd tarief.

Uittesten van de verbinding!

Eind januari was ik tijdens de Dutchweek in Zell am See en Kaprun. Dat was natuurlijk de ultieme gelegenheid om de verbinding zelf uit te testen. Ik schreef er deze blog over, ook over hoe ik de veranderingen voor het volgende seizoen inschat.

Meer informatie vind je op de website van Saalbach.com en Zell am See – Kaprun.

Hoofdfoto: Kitzsteinhorn

(Visited 1.260 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer