Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Je kent het misschien wel: even uitrusten in de lift. Je kijkt een beetje om je heen, mijmert wat, en dan komen er de gekste vragen bij je op. Hoe zit dat eigenlijk? Reporters Saskia en Patricia van Snowrepublic beantwoorden jouw skilift-vragen. De ene lift is de andere niet, en dat geldt ook voor de snelheid waarmee de skiliften ons naar boven vervoeren. Want hoe hard gaat de snelste skilift eigenlijk?

En als bonus ook nog even de duurste, de hoogste en de lift met het meeste hoogteverschil. Hoe hard gaat een skilift eigenlijk sowieso? De meeste liften draaien, om comfortabel te blijven, goedkoper te draaien en minder te slijten, met een snelheid rond de vier meter per seconde. 

Snelste skilift

De Vanoise Express verbindt de skigebieden van Les Arcs en La Plagne met elkaar. De spectaculaire dubbeldekgondel legt een afstand van 12,5 meter af per seconde (maximumsnelheid 45 km/h).

Hoogste lift

De lift naar de Gobba di Rollin in het Zwitserse Zermatt reikt maar liefst tot 3899 meter hoogte en is daarmee de hoogste skilift in Europa.

Duurste lift (en ook meteen de langste lift)

De Eisgratbahn in Stubai is de langste 3S lift ter wereld en dat verklaart meteen de hoge kosten, aangezien het gevaarte een prijskaartje heeft van €68 miljoen! Met een lengte van 4686 meter en 48 cabines met ieder plaats voor 32 mensen kunnen er veel wintersporters vervoerd worden richting de gletsjer.

Meeste hoogteverschil

De Pardatschgratbahn in Ischgl valt niet alleen op door de snelheid van 7,5 m/s, maar ook door het hoogteverschil. Je overbrugt maar liefst 1.251 meter in iets minder dan 10 minuten en daarmee sleept deze lift een wereldrecord in de wacht. Geen enkele andere 3S-lift overbrugt zoveel hoogtemeters als de Pardatschgratbahn.

Heb je zelf een skilift-vraag?

Stel ‘m aan ons! Dan gaan wij op zoek naar het antwoord zodat je komend seizoen in de skilift jouw vrienden antwoord kunt geven op alle skilift-vragen!

#skiliftvragen #vragenindeskilift


Lees hier alle skilift-vragen!


Hoofdfoto: Pixabay

(Visited 1.208 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer