advertentie

De 40-jarige Amerikaanse skilegende Bode Miller stopt met wedstrijdskiën. Na een glansrijke carriere gaat hij aan de slag als analyticus tijdens de komende Olympische Winterspelen.

Bode Miller meest succesvolle Amerikaanse skiër

Bode Miller is een begrip. Hij is de meest succesvolle Amerikaanse skiër ever. Hij won in 2010 een gouden medaille tijdens de Olympische Spelen in Vancouver op de combinatie en behaalde daarnaast drie keer zilver en tweemaal brons. Op WK’s won hij vier wereldtitels en een zilveren medaille. Hij won acht keer een wereldbeker en won maar liefst 33 wereldbekerwedstrijden. Tijdens de Olympische Spelen in 2014, in Sotchi, won hij nog een bronzen plak en was daarmee de oudste medaillewinnaar op het onderdeel alpineskiën.

“Ik zal nooit meer terugkeren naar het wereldpodium als skiër. Ik ben er klaar mee”

Tijdens de wereldkampioenschappen in 2015 kwam Bode Miller ernstig ten val. Sindsdien is hij van het wereldtoneel verdwenen. De kans dat hij ooit terug zal keren is dan ook uitgesloten, aldus Miller zelf.

Bode gaat tijdens de komende Winterspelen, die over 100 dagen begint, in Pyeongchang werken voor de Amerikaanse nieuwszender NBC en zal daar alpineski wedstrijden gaan analyseren.

advertentie
Mountainreporters Reisverhalen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here