advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

TEAM SNOWREPUBLIC WENST AL HAAR LEZERS VEEL WIJSHEID EN GELUK IN DEZE LASTIGE TIJD EN WE KIJKEN UIT NAAR EEN VOLGENDE WINTER VOL SNEEUW EN PLEZIER IN DE BERGEN. BEZOEK ONDERTUSSEN ONZE WEBSITES MOUNTAINREPORTERS.COM EN OUTDOORDICHTBIJ.NL VOOR EEN DAGELIJKSE DOSIS REISVERHALEN OVER DE MOOISTE NATUURLIJKE BESTEMMINGEN, VLAKBIJ HUIS OF AAN DE ANDERE KANT VAN DE WERELD.


Bekijk hier de video’s van het spektakel

Door: Pauline van der Waal

O

kee, ik schreef eerder al over skijoring. Al was dat toen op ski’s in razende vaart achter een paard aan. In Zell am See vinden ze trouwens één paardenkracht niet genoeg, en gaan ze achter een auto hangen. Wellicht was het wat naïef van mij, want eigenlijk is het een stuk logischer dan paarden en auto’s, maar er bestaat dus ook skijoring achter… rendieren!

Sami Week elk jaar in februari in Tromsø

Sami is de naam van de oorspronkelijke bewoners van Sápmi, het Arctische gebied in het noorden van Scandinavië. Op 6 februari is het Sami National Day en de reden om jaarlijks een Sami Week te organiseren. Op het programma staan allerlei evenementen zoals tentoonstellingen, seminars en concerten. Toch is het hoogtepunt van de week waarschijnlijk de fameuze rendierenrace. Meer informatie over de Sami Week vind je op de website.

Zo ziet de rendierenrace eruit!

Tijdens de race ontmoeten oud en nieuw elkaar. Immers, de Sami leven en werken al eeuwenlang met rendieren. Maar nu crossen ze in een sportief pak door het stadscentrum van het winterse Tromsø. Wat een spektakel! Bekijk hier het filmpje van afgelopen jaar.

Kun je er geen genoeg van krijgen? Ik vond ook nog dit wat langere filmpje over hetzelfde onderwerp. Veel kijkplezier!

Hoofdfoto: arctic_council via Flickr, labeled for reuse

Bron en meer info hier.

advertentie