Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Vorige week schreef ik een column over het feit of zelfoverschatting de oorzaak is van de vele ongelukken die er momenteel op de pistes plaatsvinden. Natuurlijk ligt het veel genuanceerder, zo beschreef ik. Vanuit onze lezers kwamen er veel reacties waaronder veel suggesties om de veiligheid op de piste te vergroten door de invoering van een pistepolitie. Diezelfde discussie wordt ook (weer) in Oostenrijk gevoerd. Maar daar blijken de skigebieden mordicus tegen te zijn.

Aandacht en eigen verantwoordelijkheid

“Skiën is een recreatieve sport waarbij aandacht en eigen verantwoordelijkheid belangrijk zijn – een pistepolitie is niet nodig”, zegt Salzburgs kabelbaanwoordvoerder Erich Egger. Maar de kabelexploitanten nemen wél de kritiek voor meer preventie en controle op naleving van de pisteregels ter harte. “Controles nee, maar meer preventie is zinvol”, zegt Egger. “Het is nu tijd voor ons om dit onderwerp intensiever aan te pakken”. We werken goed samen met de skischolen om hier nog eens naar te kijken, want die geven deze regels ook door aan de leerlingen. Dat de boel op scherp moet worden gezet is duidelijk. Dat is nu onze taak en dat gaan we doen”, zegt Egger.

FIS regels

Volgens Egger zijn er veel verschillende factoren die in de huidige situatie elkaar versterken: bijvoorbeeld smalle pistes, veel skiërs en na twee pandemische winters zouden wintersporters niet langer alle regels van de pistes kennen. De tien FIS regels worden in de skigebieden onder de aandacht gebracht – onder meer door verklarende foto’s in de dalstations en in de gondels.

Bron: ORF.at | Hoofdfoto: Saskia Smulders

Lees ook:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer