Skigebieden in Tirol willen in ieder geval open voor locals

Door Edwin Hagenouw | bron: orf.at

De Tiroolse skigebieden zijn volop bezig met het voorbereiden van het skiseizoen. Ze willen zo snel mogelijk open gaan voor Oostenrijkers. Het zou verwoestend zijn voor de wintersportbranche als de lokale bevolking niet zou mogen skiën. Dat is de mening van de commissie van de kabelbaan-eigenaren in Tirol. In een gesprek van maandag 30 november werd nogmaals benadrukt dat men verantwoordelijk was voor de dorpen en de regio’s.

Alleen lokale wintersporters

Daarom zullen ze de skiliften en de pistes alleen open stellen voor lokale wintersporters. “Naast de klassieke skigebieden, die bijzonder populair zijn bij de lokale bevolking, willen ook de grote skigebieden zoals St. Anton am Arlberg openen”, zegt Mario Stedile-Foradori, CEO van de Arlberger Bergbahnen.

“Niet alle liften en pistes zullen dan beschikbaar zijn. Verwacht wordt dat dertig tot vijftig procent geopend zal zijn. Vakanties in eigen land zullen ook voor Oostenrijkers niet mogelijk zijn tot januari 2021. Hotels, restaurants en bars zullen in ieder geval gesloten blijven tot de jaarwisseling.

Wanneer de Duitse en Nederlandse wintersporters komen, hangt volledig af van de reisadviezen van de respectievelijke overheden. Dat zal volledig afhangen van de ontwikkeling van het aantal besmetting in deze landen.

Bron: orf.at

(Visited 1.344 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.