Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Skigebieden in Tirol willen in ieder geval open voor locals

Door Edwin Hagenouw | bron: orf.at

De Tiroolse skigebieden zijn volop bezig met het voorbereiden van het skiseizoen. Ze willen zo snel mogelijk open gaan voor Oostenrijkers. Het zou verwoestend zijn voor de wintersportbranche als de lokale bevolking niet zou mogen skiën. Dat is de mening van de commissie van de kabelbaan-eigenaren in Tirol. In een gesprek van maandag 30 november werd nogmaals benadrukt dat men verantwoordelijk was voor de dorpen en de regio’s.

Alleen lokale wintersporters

Daarom zullen ze de skiliften en de pistes alleen open stellen voor lokale wintersporters. “Naast de klassieke skigebieden, die bijzonder populair zijn bij de lokale bevolking, willen ook de grote skigebieden zoals St. Anton am Arlberg openen”, zegt Mario Stedile-Foradori, CEO van de Arlberger Bergbahnen.

“Niet alle liften en pistes zullen dan beschikbaar zijn. Verwacht wordt dat dertig tot vijftig procent geopend zal zijn. Vakanties in eigen land zullen ook voor Oostenrijkers niet mogelijk zijn tot januari 2021. Hotels, restaurants en bars zullen in ieder geval gesloten blijven tot de jaarwisseling.

Wanneer de Duitse en Nederlandse wintersporters komen, hangt volledig af van de reisadviezen van de respectievelijke overheden. Dat zal volledig afhangen van de ontwikkeling van het aantal besmetting in deze landen.

Bron: orf.at

(Visited 1.384 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer