advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

 

Niet alleen een aanal skigebieden in Zwitserland, Oostenrijk en Frankrijk zijn vervroegd open gaan, ook in Spanje kun je nu al terecht om te skiën. Dit zijn de skigebieden in Spanje die nu al open zijn.

Het eerste skistation wat dit skiseizoen 2017/2018 open is gegaan is het Catalaanse Masella. Daar kun je terecht op de 8 van de 74 kilometer aan pistes en 30 centimeter sneeuw. Vrijdag opende  ook het grotere en bekendere skistation Baqueira Beret tevens in de Catalaanse Pyreneeën haar deuren met 29 van de 156 kilometer aan pistes en 50 centimeter verse sneeuw.

Komend weekend andere skigebieden in Spanje die opengaan

Het komende weekend op 25 november gaan de meeste andere grote skistations open voor het skiënde publiek. Dat betreft dan Candanchu, Cerler, Formigal, Javalambre en Valdelinares in de deelstaat Aragón. Ook het Catalaanse skistation La Molina zal die dag haar pistes opengooien, iets wat ook het Andalusische Sierra Nevada in Granada zal gaan doen.

Wintersporters in het noordwesten van Spanje moeten nog even wachten tot 30 november wanneer gepland staat dat de Asturische skistations Fuentes de Invierno en Valgrande-Pajares in het Cantabrisch gebergte open gaan. Op deze datum of de dag erna zullen ook andere skistations de pistes openen waaronder San Isidro en Valle de Laciana-Leiteriegos, beiden in de provincie León en de Catalaanse skistations Boí Taüll, Espot, Port Ainé en Valdezcaray in de regio La Rioja.

Op 1 of 2 december zullen de skistations van Tavascan, Valle de Núria en Vallter 2000 in de Catalaanse Pyreneeën hun deuren openen en zullen de pistes in Panticosa in de provincie Huesca in de Aragonese Pyreneeën open gaan.

De skigebieden van Spanje

Spanje heeft 34 skigebieden verdeeld over het noordoosten, noorden, noordwesten, centraal en zuid Spanje. Hierboven staan de openingsdata van enkele van deze skistations omschreven maar er zijn nog meer pistes die echter nog geen openingsdata bekend hebben gemaakt. Wil je weten wanneer deze stations opengaan, bezoek dan eens de website infonieve.es. Daar zijn alle actuele informatie, sneeuwhoogtes, skigebieden en webcams te vinden.

skigebieden Spanje
De skigebieden in Spanje

Bron: spanjevandaag.com

Lees  ook:

Meer skigebieden openen de deuren

Sierra Nevada: Wintersport en zomervakantie ineen

5 hele goede redenen om te gaan skiën in dit skigebied!

advertentie