Definitief einde wintersportseizoen

Door: Pauline van der Waal

Het kan snel veranderen in tijden van coronacommotie! Meldden we gisteren nog dat Frankrijk in het algemeen en bijna alle gebieden in het bijzonder hadden laten weten dat de skigebieden open zouden blijven, zojuist wordt dat tegengesproken.

Aangepaste maatregelen Franse overheid

Aanleiding voor deze ommezwaai is dat Frankrijk ‘stadium drie’ van de epidemie heeft erkend. Hier horen een aantal nieuwe maatregelen bij. Dit houdt onder andere in dat het openbaar vervoer aan banden wordt gelegd, evenementen voor grote groepen worden verboden en scholen dicht gaan.
Restaurants, bars, nachtclubs en bioscopen zullen naar verwachting ook sluiten. Ook winkels worden getroffen, met uitzondering van levensmiddelenwinkels, apotheken, banken, tabakswinkels en benzinestations, zei premier Edouard Philippe in een persconferentie.
Deze maatregelen waren in de andere Europese wintersportlanden mede aanleiding om de skigebieden volledig te sluiten. We verwachten dat deze berichten snel bevestigd zullen worden door de gebieden.

Eerste aankondigingen op Facebook

Châtel is één van de eerste gebieden die aangeeft de deuren te sluiten. Andere gebieden, geven aan ‘nog in overleg te zijn en snel informatie te delen’. Wij vermoeden dat we de uitkomst van dat overleg al wel kennen, want het ene na het andere gebied komt nu met het bericht te sluiten, en wel per direct.

Hoofdfoto: Pixabay
Bron: Le Monde

één reactie op “Skigebieden in Frankrijk sluiten nu ook!”

  • Ton Theuns
    14 maart 2020 at 22:37

    Alles dicht, wat moeten we nu doen???

Comments are closed.

 

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer