Ga nu met korting naar Ischgl. Klik hier voor meer informatie.


 

Definitief einde wintersportseizoen

Door: Pauline van der Waal

Het kan snel veranderen in tijden van coronacommotie! Meldden we gisteren nog dat Frankrijk in het algemeen en bijna alle gebieden in het bijzonder hadden laten weten dat de skigebieden open zouden blijven, zojuist wordt dat tegengesproken.

Aangepaste maatregelen Franse overheid

Aanleiding voor deze ommezwaai is dat Frankrijk ‘stadium drie’ van de epidemie heeft erkend. Hier horen een aantal nieuwe maatregelen bij. Dit houdt onder andere in dat het openbaar vervoer aan banden wordt gelegd, evenementen voor grote groepen worden verboden en scholen dicht gaan.
Restaurants, bars, nachtclubs en bioscopen zullen naar verwachting ook sluiten. Ook winkels worden getroffen, met uitzondering van levensmiddelenwinkels, apotheken, banken, tabakswinkels en benzinestations, zei premier Edouard Philippe in een persconferentie.
Deze maatregelen waren in de andere Europese wintersportlanden mede aanleiding om de skigebieden volledig te sluiten. We verwachten dat deze berichten snel bevestigd zullen worden door de gebieden.

Eerste aankondigingen op Facebook

Châtel is één van de eerste gebieden die aangeeft de deuren te sluiten. Andere gebieden, geven aan ‘nog in overleg te zijn en snel informatie te delen’. Wij vermoeden dat we de uitkomst van dat overleg al wel kennen, want het ene na het andere gebied komt nu met het bericht te sluiten, en wel per direct.

Hoofdfoto: Pixabay
Bron: Le Monde

één reactie op “Skigebieden in Frankrijk sluiten nu ook!”

  • Ton Theuns
    14 maart 2020 at 22:37

    Alles dicht, wat moeten we nu doen???

Comments are closed.

 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Saalbach Hinterglemm

Voel jij ook die heerlijke winterspanning ? 

Boek dan snel de coolste accommodatie voor je skivakantie in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn! Beleef deze winter de onvergetelijke wintermomenten op maar liefst 270 downhill-kilometers in Home of Lässig! Lees meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer