Definitief einde wintersportseizoen

Door: Pauline van der Waal

Het kan snel veranderen in tijden van coronacommotie! Meldden we gisteren nog dat Frankrijk in het algemeen en bijna alle gebieden in het bijzonder hadden laten weten dat de skigebieden open zouden blijven, zojuist wordt dat tegengesproken.

Aangepaste maatregelen Franse overheid

Aanleiding voor deze ommezwaai is dat Frankrijk ‘stadium drie’ van de epidemie heeft erkend. Hier horen een aantal nieuwe maatregelen bij. Dit houdt onder andere in dat het openbaar vervoer aan banden wordt gelegd, evenementen voor grote groepen worden verboden en scholen dicht gaan.
Restaurants, bars, nachtclubs en bioscopen zullen naar verwachting ook sluiten. Ook winkels worden getroffen, met uitzondering van levensmiddelenwinkels, apotheken, banken, tabakswinkels en benzinestations, zei premier Edouard Philippe in een persconferentie.
Deze maatregelen waren in de andere Europese wintersportlanden mede aanleiding om de skigebieden volledig te sluiten. We verwachten dat deze berichten snel bevestigd zullen worden door de gebieden.

Eerste aankondigingen op Facebook

Châtel is één van de eerste gebieden die aangeeft de deuren te sluiten. Andere gebieden, geven aan ‘nog in overleg te zijn en snel informatie te delen’. Wij vermoeden dat we de uitkomst van dat overleg al wel kennen, want het ene na het andere gebied komt nu met het bericht te sluiten, en wel per direct.

Hoofdfoto: Pixabay
Bron: Le Monde

(Visited 4.484 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.


 

één reactie op “Skigebieden in Frankrijk sluiten nu ook!”

  • Ton Theuns
    14 maart 2020 at 22:37

    Alles dicht, wat moeten we nu doen???

Comments are closed.