Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Skigebieden in Frankrijk


***UPDATE 14 MAART 2020*** Nog geen 24 uur nadat de Franse skigebieden aankondigden gewoon open te blijven, zien zij zich vanwege de extra maatregelen opgelegd door de premier nu toch genoodzaakt de sluiten.


Door: Pauline van der Waal | 13 maart 2020 

Wanneer je, net als ik, deze dagen doorlopend het nieuws volgt, voel je je alsof je in de achtbaan zit! Het ene na het andere land kondigt aan haar skigebieden te sluiten en zelfs hele dorpen te isoleren. En als laatste is daar Frankrijk. Dat tegen al mijn verwachtingen in verkondigt de skigebieden vooralsnog open te houden. Die zag ik even niet aankomen!

La Plagne blijft open

Op vrijdag 13 maart tegen vier uur ’s middags plaatste La Plagne een bericht op de website. Hierin geven ze aan dat het skigebied gewoon open is en blijft. Er zijn verder geen maatregelen, behalve dan die die in heel Frankrijk zijn uitgevaardigd. Dat betekent dat er geen evenementen voor meer dan 100 personen gehouden mogen worden, en dat kinderopgang gesloten is.

Meerdere gebieden melden dat zij open blijven

Via Twitter zien we meerdere berichten van Franse gebieden met hetzelfde nieuws.

Skiën in Frankrijk dus

Wat een meevaller, er kan dus toch nog geskied worden! Voordat ik mensen voor het hoofd stoot: ook in Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland zijn er op dit moment nog gebieden die open zijn. Informeer wel goed wat de situatie is. Kijk daarvoor op Twitter, Instagram, Facebook of de websites van de gebieden. Kom je er niet uit, neem dan contact op met de plaatselijke VVV.

Overigens geven wij in ieder geval geen enkele garantie. 😉 Aangezien de situatie de afgelopen dagen zo vaak en zo snel veranderd is, is het niet gezegd dat deze situatie zo blijft. Aan de andere kant: als je op korte termijn kunt vertrekken, lekker doen! Heel veel plezier, en laat je ons weten hoe het is?


LEES HIER ALLE BERICHTEN OVER HET CORONAVIRUS EN WINTERSPORT


Foto: Pixabay

(Visited 14.779 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

2 Reactie op “Skigebieden in Frankrijk blijven open!”

  • Martine Geerts
    14 maart 2020 at 14:37

    Waar zijn er skigebieden en apres ski bars en hotels of chalets open

  • Martine Geerts
    14 maart 2020 at 14:23

    Waar zijn er hotels open , en skigebieden.

Comments are closed.

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer