advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

TEAM SNOWREPUBLIC WENST AL HAAR LEZERS VEEL WIJSHEID EN GELUK IN DEZE LASTIGE TIJD EN WE KIJKEN UIT NAAR EEN VOLGENDE WINTER VOL SNEEUW EN PLEZIER IN DE BERGEN. BEZOEK ONDERTUSSEN ONZE WEBSITES MOUNTAINREPORTERS.COM EN OUTDOORDICHTBIJ.NL VOOR EEN DAGELIJKSE DOSIS REISVERHALEN OVER DE MOOISTE NATUURLIJKE BESTEMMINGEN, VLAKBIJ HUIS OF AAN DE ANDERE KANT VAN DE WERELD.


Skigebieden in Frankrijk


***UPDATE 14 MAART 2020*** Nog geen 24 uur nadat de Franse skigebieden aankondigden gewoon open te blijven, zien zij zich vanwege de extra maatregelen opgelegd door de premier nu toch genoodzaakt de sluiten.


Door: Pauline van der Waal | 13 maart 2020

Wanneer je, net als ik, deze dagen doorlopend het nieuws volgt, voel je je alsof je in de achtbaan zit! Het ene na het andere land kondigt aan haar skigebieden te sluiten en zelfs hele dorpen te isoleren. En als laatste is daar Frankrijk. Dat tegen al mijn verwachtingen in verkondigt de skigebieden vooralsnog open te houden. Die zag ik even niet aankomen!

La Plagne blijft open

Op vrijdag 13 maart tegen vier uur ’s middags plaatste La Plagne een bericht op de website. Hierin geven ze aan dat het skigebied gewoon open is en blijft. Er zijn verder geen maatregelen, behalve dan die die in heel Frankrijk zijn uitgevaardigd. Dat betekent dat er geen evenementen voor meer dan 100 personen gehouden mogen worden, en dat kinderopgang gesloten is.

Meerdere gebieden melden dat zij open blijven

Via Twitter zien we meerdere berichten van Franse gebieden met hetzelfde nieuws.

Skiën in Frankrijk dus

Wat een meevaller, er kan dus toch nog geskied worden! Voordat ik mensen voor het hoofd stoot: ook in Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland zijn er op dit moment nog gebieden die open zijn. Informeer wel goed wat de situatie is. Kijk daarvoor op Twitter, Instagram, Facebook of de websites van de gebieden. Kom je er niet uit, neem dan contact op met de plaatselijke VVV.

Overigens geven wij in ieder geval geen enkele garantie. 😉 Aangezien de situatie de afgelopen dagen zo vaak en zo snel veranderd is, is het niet gezegd dat deze situatie zo blijft. Aan de andere kant: als je op korte termijn kunt vertrekken, lekker doen! Heel veel plezier, en laat je ons weten hoe het is?


LEES HIER ALLE BERICHTEN OVER HET CORONAVIRUS EN WINTERSPORT


Foto: Pixabay

advertentie

2 REACTIES

Comments are closed.