Trentino is klaar voor de hernieuwde start van het komende winterseizoen. Het skigebied met 800 kilometer aan pistes heeft tijdens de laatste twee zomerseizoenen diverse maatregelen getroffen om de veiligheid van duizenden skiliefhebbers te kunnen waarborgen en voldoende afstand te houden. Het gaat om 229 snelle en comfortabele reisliften en innovatieve technologieën zoals de onlangs geïntroduceerde “Starpass”. Dankzij de starpass hoeven bezoekers in Campiglio bij aanschaf niet in de rij te staan. Bovendien betalen ze alleen voor de tijd die ze daadwerkelijk skiën.

Om de toegang tot de gebieden veilig te beheren, hebben kabelbaanondernemingen zich ingespannen om nieuwe voorzieningen in te voeren die contactloos functioneren dankzij nieuwe technologie. De mogelijkheden om skipassen en seizoenkaarten online aan te schaffen zijn aanzienlijk uitgebreid, zodat men niet meer in de rij hoeft te staan bij de kassa’s of skipaskantoren. De skipassen kunnen rechtstreeks bij het hotel afgehaald worden. 

Ga naar www.visittrentino.info/nl/ voor meer informatie over wintersport in Trentino in het noorden van Italië

Apps

In alle resorts die Kcard-abonnementen hebben ingevoerd, kan de dagelijkse of meerdaagse skipas online worden opgeladen om vervolgens direct toegang te verschaffen tot de liftinstallaties. Om een gecontroleerde toegang tot de skiliften te garanderen, hebben de resorts van het Skirama Consortium gekozen voor een app. Hiermee kunnen skiërs de lift waar ze vandaan vertrekken reserveren en op het aangegeven tijdstip bij het dalstation aankomen.

Val di Fassa. Foto: Federico Modica

Ook kan er via deze app toegang tot berghutten, restaurants en zelfbedieningsrestaurants op de pistes beheerd worden. In de nieuwe app van Dolomiti Superski is bovendien een innovatieve Skiers Map opgenomen, die ook het aantal aanwezige skiërs op elke lift bijhoudt. 

Dynamische skipas prijzen

De “pay per use” formule is ook in de wereld van het skiën beland. De prijzen van de skipassen zijn niet langer vast, maar dynamisch: skiërs betalen voor de tijd die ze doorbrengen op skis. Hiermee worden de behoeften van de hedendaagse skiër beantwoord en ingespeeld op de huidige veranderingen in het gebruik. Daarnaast wordt het seizoensabonnement “Starpass” geïntroduceerd. Voor degene die het aanschaffen geldt: hoe meer ze skiën, hoe minder ze betalen.

Wie de Starpass wil hebben, hoeft men zich alleen te registreren op de app van de technische partner MyPass Ski of op de website mypass.ski en voor 10 euro de MyPass kaart aan te vragen. De MyPass kaart is geldig in het hele skigebied Campiglio Dolomiti di Brenta. Met de Starpass ontvangt een gebruiker een gegarandeerde korting van 3% tot 8% gedurende het hele winterseizoen, op alle skidagen. Hij hoeft niet voor het loket in de rij te staan en heeft rechtstreeks toegang tot de liften.

De dagkaart die vóór de dag van gebruik online wordt gekocht, is altijd goedkoper dan de kaart die op de dag zelf ter plaatse wordt gekocht. Ook garandeert het een plaats op het parcours in geval van beperking van het aantal gebruikers dat toegelaten wordt. Meer informatie is te vinden via: www.ski.it/en

Duurzaamheid

Diverse skigebieden in Trentino zetten zich al geruime tijd in om vernieuwingen en verbeteringen aan te brengen in de efficiëntie en duurzaam energieverbruik van hun kunstmatige besneeuwingsinstallaties, maar ook om zelfvoorzienend te worden. De cabineliften, kabelbanen en stoeltjesliften functioneren in het skigebied San Martino di Castrozza-Passo Rolle bijvoorbeeld op met waterkracht opgewekte elektriciteit, die gebruikt wordt om de sneeuwkanonnen voor de kunstmatige besneeuwing aandrijft. Verder is er aandacht voor duurzaam overnachten. 

Op initiatief van het Toeristenbureau van de Val di Sole en het Consortium Pontedilegno-Tonale zijn vier berghutten voorbestemd om groene bergonderkomens te worden die energie uit hernieuwbare bronnen gebruiken, volledig plasticvrij zijn, producten met een milieukeurmerk gebruiken en voedsel en wijn aanbieden op basis van lokale-, nul-kilometer-, biologische- en kwaliteitsproducten. 

Madonna di Campiglio. Foto: Alessandro Polla

In de regio Trentino wordt er van alles aan gedaan om het skiseizoen voor bezoekers zo veilig mogelijk te maken. Voor diverse activiteiten, zoals het betreden van de skilifts, restaurants, wellness centers en sportevenementen is een corona-toegangsbewijs (Green Pass) nodig. Meer informatie over de situatie omtrent Covid-19 en de huidige maatregelen kan deze website geraadpleegd worden: visittrentino.info/en/articles/practical-info/coronavirus-info

Hoofdfoto: Frizzera Arch


(Visited 77 times, 1 visits today)