Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Obergurgl-Hochgurgl is klaar voor de kerstvakantie

Door Karsten Eelkema

Afgelopen vrijdag, voor de grote sneeuwval van afgelopen weekend, checkten we de condities in Obergurgl-Hochgurgl. Het skigebied bestaat uit de dorpen Obergurgl en Hochgurgl en wordt verbonden door een verbindingslift. Naast de vele goed geprepareerde pistes zijn er ook volop mogelijkheden om te freeriden en toerskiën.

Het skigebied

Vanuit het dorpje Pill brengen een gondel en een stoeltjeslift je binnen 12 minuten naar de top van het skigebied. Bij het bergstation van de lift vind je een panoramabar boven de 3000 meter! Het uitzicht vanaf hier is fenomenaal. Je vindt aan deze kant van het skigebied voornamelijk blauwe pistes. Hier kun je heerlijk cruisen, en ook off-piste kun je je hart ophalen in Hochgurgl. Het skigebied aan de kant van Obergurgl is gevarieerder en iets wat steiler. Ook is het dorp Obergurgl gezelliger met wat meer bars, restaurants en hotels.

Toefschnee Ötztal
Tiefschnee! Foto: Karsten Eelkema
Sporen in de sneeuw obergurgl
This is life! Foto: Karsten Eelkema

Voor ons staat echter voornamelijk off-piste op de planning voor vandaag. We lopen met onze toerski’s omhoog naar de top van de Wurmkogel (ook te voet vanaf de lift in 10 min bereikbaar). Vanaf het topkruis skiën we het skigebied weer in en draaien onze eerste ‘poederbochten’ van het seizoen. Na een aantal mooie afdalingen gemaakt te hebben, mede mogelijk dankzij de liften, stellen we vast dat het wel goed zit met de sneeuw hier. Onder de 2200m is weliswaar nog erg weinig sneeuw gevallen, maar dankzij sneeuwkanonnen zijn de dalafdalingen toch open. Boven de 2200m ligt echter genoeg sneeuw om gaaf te kunnen skiën.

Toerskiën in Hochgurgl

De afsluiter van deze dag is een kleine skitoer richting de Schwenzerspitze. Hier heb je i.t.t. de vele andere freeride afdalingen niet de mogelijkheid om met de lift omhoog te komen. Vellen mee dus en gaan! Het grote voordeel is natuurlijk de rust, maar ook het enorme onverspoorde terrein. We kunnen uitzoeken waar we willen skiën, er zijn pas twee sporen voor ons! We zien een mooi couloir liggen en besluiten om daar doorheen terug naar het skigebied te skiën. Een lange mooie afdaling ligt voor ons. We genieten tot we op ongeveer 2300m de ski’s uittrekken om te voet verder te gaan. Dit omdat we onze ski’s voor de stenen, die zo af en toe boven het sneeuwdek uitkomen,  willen beschermen. We komen terug bij de auto en geven een tevreden high-five! De winter is goed begonnen en Oostenrijk is er klaar voor, laat de kerstvakantie maar komen!

Obergurgl
Sporen in de sneeuw. Foto: Karsten Eelkema
Obergurgl
Wat is het hier mooi op grote hoogte. Foto: Karsten Eelkema
Hochgurgl
Een zonnetje erbij. Foto: Karsten Eelkema

Conclusie:

Boven de 2200 meter ligt genoeg sneeuw, gedeeltelijk zelfs al echt diepe poedersneeuw. De lager gelegen gebieden hebben echter al veel sneeuw kunnen maken, waardoor de kerstvakantie niet in gevaar komt. Vooral omdat afgelopen weekend lokaal tussen 70-90 centimeter (!) sneeuw gevallen is, kun je met een gerust hart op skivakantie naar de (hoger gelegen) skigebieden in Oostenrijk deze kerstvakantie.

Ook leuk om te combineren tijdens een skivakantie in het Ötztal: het nabijgelegen Sölden! Lees hier meer over deze gave bestemming.

(Visited 249 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer