Er is een vermindering nodig van maar liefst 30%

Door: Ilse Nijhof

W

aar de meeste skigebieden in rap tempo aan het uitbreiden zijn is dit voor skigebied Lake Louise wel anders. Parks Canada heeft zijn langetermijnplan voor het skigebied in het populairste nationaal park van Canada gepubliceerd. Volgens dit plan moet het skigebied in het Banff National Park aanzienlijk verminderen. Deze maatregel is nodig omdat het een gevoelig leefgebied is voor wolven, grizzlyberen, berggeiten en andere soorten.

30% verkleinen

Er zal een vermindering van maar liefst 30%, of 669 hectare, nodig zijn om het land aan te duiden als beschermd gebied. Dit is evenveel als het Marmot Basin (558 hectare) en de Mount Norquat skigebieden (167 hectare) samen.

Meer maatregelen

Naast het verkleinen van het gebied moet volgens het plan ook het wandelen in de zomer naar een hoger gelegen punt op een berglocatie verplaatst worden om een verbeterd leefgebied voor grizzlyberen te ondersteunen. Ook zal het zomerbezoekers programma verplaatsen naar een geplande nieuwe daglodge op Eagle Ride. Daarnaast is Parks Canada van plan om de hoeveelheid water die gebruikt wordt uit de Pipestone River en Corral Creek te verminderen tijdens periode van lage stroming. Onder andere sneeuwkanonnen worden van dit water voorzien. Dit zal bijdragen aan het beschermen van risicovolle soorten zoals de Westslope forel en stierforel.

Duurzaamheid en verbeterde veiligheid

Om de ski-ervaring en veiligheid te verbeteren en de doorstroming te verhogen zullen er nieuwe skipistes worden aangelegd en wordt het terrein op sommige locaties aangepast. De langetermijnvisie is ontwikkeld in samenwerking met lokale bewoners, inheemse volkoren, belanghebbenden en bezoekers. Uiteindelijk doel is ecologische duurzaamheid en verbeterde veiligheid. Volledige voltooiing van het plan wordt verwacht over 10 tot 12 jaar.

Lake Louise wordt al langer in de gaten gehouden. Het resort heeft in 2018 al een zware boete van maar liefst $2.1 miljoen gekregen voor het kappen van enkele dennen.

Banff National Park. Bron Pixabay

Bron: planetski & thestar

(Visited 139 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.