Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Kun je niet wachten tot het wintersportseizoen écht opent? Je kunt nu al terecht op de vijf gletsjerskigebieden die Tirol rijk is.

Hintertuxer Gletscher

Op deze gletsjer die je kunt bereiken als het Zillertal helemaal uitrijdt, kun je je uitleven op 57 kilometer piste, waarvan 35 kilometer rood. De Hintertuxer gletsjer is overigens het enige skigebied in Oostenrijk dat 365 dagen per jaar geopend is.

Hintertuxer Gletscher
Hintertuxer Gletscher

Kaunertaler Gletscher

Met zo’n 39 kilometer is dit hooggelegen gletsjergebied -en dus doorgaans met zeer goede sneeuwkwaliteit- een zeer geliefde plek om in het voor- of naseizoen naar toe te gaan. Van september tot juni kan hier geskied worden; tijdens de zomermaanden is het gebied gesloten.

Ben je van plan er binnenkort wat afdalingen te gaan maken? Schrijf dan 13 tot en met 15 oktober vast in je agenda. Dan staat de Kaunertal Opening gepland met één groot feest voor snowboarders en freestyleskiërs. Ook kan het nieuwste materiaal van het seizoen getest worden.

Kaunertal Opening - volle bak!
Kaunertal Opening – volle bak!

Pitztaler Gletscher & Rifflsee

Het skigebied van Pitztaler gletsjer en Rifflsee is het hoogste van Oostenrijk en ligt op 3.440 meter hoogte. Op het hoogste punt drink je een koffie in het café dat toepasselijk Café 3440 heet, en heb je direct uitzicht op de Wildspitze. Het gebied heeft 44 kilometer piste en is tot mei geopend.

Pitztaler Gletscher & Rifflsee
Pitztaler Gletscher & Rifflsee

Stubaier Gletscher

Ook de Stubaier gletsjer is met z’n 64 kilometer piste een gouwe ouwe in het rijtje. Red je het niet om 14 en 15 oktober in het Kaunertal te zijn? Een weekje later, 21 en 22 oktober, heb je ongeveer hetzelfde programma in Stubai.

Wist je trouwens dat het gebied van Stubai ideaal is voor een shortski? Wanneer je een vlucht met Transavia naar Innsbruck regelt, sta je vanaf de luchthaven met een half uurtje rijden in de sneeuw!

Oh ja, vorige week viel er 25 cm verse poeder en daar is een filmpje van.

Ook in Stubai laten ze de seizoensopening niet ongemerkt voorbij gaan
Ook in Stubai laten ze de seizoensopening niet ongemerkt voorbij gaan

Winter- und Gletscherskigebiet Sölden

En dan de hekkensluiter van vandaag: Sölden. Met een ruime 145 kilometer de grootste jongen uit het rijtje. Bekend van vele feesten, grote artiesten en bekende DJ’s, maar vooral ook van de seizoensstart van de FIS skiwereldbekerwedstrijden. Op zaterdag 28 oktober verschijnen de dames aan de start en een dagje later, zondag 29 oktober, de heren.

Oh ja, je kunt ook op de skitestreis in november. Wie is erbij?

Skiweltcup Opening Sölden
Skiweltcup Opening Sölden

Meer informatie vind je op de site van Tirol.at.

(Visited 709 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer