Combineer witte pistes met een hippe citytrip

Door: Pauline van der Waal | SKI plus CITY Pass Stubai Innsbruck

Kan een wintersport jou niet afwisselend genoeg? Dan hebben we nu toch iets leuks! De regio’s Stubai en Innsbruck hebben de handen ineengeslagen met de SKI plus CITY Pass. Hiermee heb je niet alleen toegang tot 13 skigebieden, maar ook diverse activiteiten in de stad, zoals musea, stadsrondleidingen en zwembaden.

De ochtend op de piste, de middag in het museum? Foto: Innsbruck Tourism
De ochtend op de piste, de middag in het museum? Foto: Innsbruck Tourism

Alles in één pas

Met de SKI plus CITY Pass hoef je je nergens meer druk om te maken. Je hebt met deze pas namelijk toegang tot maar liefst 308 kilometer piste en 111 liften verdeeld over 13 skigebieden.

Alles over de SKI plus CITY Pass lees je hier

In de stad Innsbruck kun je gratis naar bijvoorbeeld de Alpenzoo, het Bergiselstadion waar de beroemde skischans staat, of het Swarovskimuseum. Ook de Hop- On Hop-Off bus behoort tot de mogelijkheden, evenals het huren van een fiets. En dat is allemaal inclusief.
Volwassenen hebben de pas al voor € 111,- voor twee dagen. Voor kinderen en senioren gelden andere tarieven en voor kinderen tot acht jaar is de pas zelfs helemaal gratis.

Op pad in de omgeving. Foto: Innsbruck Tourism
Op pad in de omgeving. Foto: Innsbruck Tourism

Skiën in de 13 gebieden in de regio

Voor eindeloos skiplezier kun je meerdere skigebieden combineren, als je wilt zelfs op dezelfde dag. Tot de mogelijkheden behoren bijvoorbeeld het bekende gletsjergebied van Stubai, maar ook kleine en gezellige skigebieden voor het hele gezin. Vanzelfsprekend zijn er genoeg gezellige berghutten voor een welverdiende pauze.
Door de sneeuwzekerheid van het gebied kun je er van oktober tot juni terecht. En wil je van het ene naar het andere gebied? Ook de skibus tussen de gebieden is inbegrepen. Bovendien krijg je 25% korting op nachtskiën of -rodelen.

Geweldig skiën op de Stubaier Gletscher. Foto Andre Schoenherr
Geweldig skiën op de Stubaier Gletscher. Foto Andre Schoenherr

Op pad in Stubai en Innsbruck

Naast het skiën is er genoeg te doen. Is het een dagje wat minder weer, of wil je in de middag wat anders dan de piste op? De mogelijkheden zijn eindeloos. Zo is je vakantie naar Innsbruck niet compleet zonder een bezoekje aan het beroemde Gouden Dak. Maar ook de stadstoren, het Slot Ambras en het Keizerlijk Paleis mogen eigenlijk niet op je lijstje ontbreken. Je komt nog tijd te kort om alles te bezichtigen…
Wanneer je juist even helemaal wilt ontspannen kun je terecht in één van de drie overdekte zwembaden in de regio. Natuurlijk kun je ook één van de vele restaurants in duiken voor een heerlijk diner.

Lunch op de piste bij Restaurant Schaufelspitz op de Stubaier Gletscher. Foto Andre Schoenherr
Lunch op de piste bij Restaurant Schaufelspitz op de Stubaier Gletscher. Foto Andre Schoenherr

Geschikt voor een lang weekend of midweek

Met de pas is er ontzettend veel te beleven, waardoor je met gemak een week of langer kunt gaan. Maar wanneer je juist wat minder tijd hebt is de regio Innsbruck en Stubai door de goede bereikbaarheid ook zeer geschikt.
Zo vliegt Transavia gedurende de wintermaanden meerdere keren per dag vanaf Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven rechtstreeks naar Innsbruck. Reis je liever met de trein, dan kun je tijdens het seizoen elke vrijdag rechtstreeks met de Alpen Express naar je bestemming. Vanuit Keulen en Düsseldorf vertrekt er zelfs dagelijks een trein. Ook met de auto is de regio goed aan te reizen: zo’n 900 kilometer vanaf Utrecht.

On top of the world! Foto: Andre Schoenherr
On top of the world! Foto: Andre Schoenherr

Alle ins en outs over de SKI plus CITY Pass Stubai Innsbruck

De SKI plus CITY Pass is verkrijgbaar van 1 oktober 2019 tot 10 mei 2020. Deze pas is een nieuw concept en wordt nog nergens anders op deze wijze aangeboden. Ons lijkt dat het perfecte moment om de proef op de som te nemen en er een enerverende vakantie van te maken!
Een tweedaagse pas kost voor volwassenen € 111,- en voor kinderen (geboren tussen 2005 en 2011) is dat de helft. Voor een vijfdaagse pas is dat respectievelijk € 230,- en € 115,-. Ook voor jongeren en senioren zijn er gereduceerde tarieven.

Alles over de SKI plus CITY Pass lees je hier

Hoofdfoto: Christof Lackner