De Mont Blanc (4811 meter) wordt vaak als de hoogste berg van Europa aangemerkt. Maar sinds de val van de muur in 1989 zijn we de ‘rest van Europa’ ook mee gaan tellen en dan is de Elbroes (5642 meter) op de grens met Azië toch echt een beetje hoger. Neemt niet weg dat de Mont Blanc, op de grens van Frankrijk en Italië, een prominente plaats heeft in het Alpengebied. Deze prachtige berg ligt in de regio Savoie Mont Blanc en is vanuit vrijwel overal in de Alpen zichtbaar.

Chamonix en nog 111 anderen

Aan de voet van de Mont Blanc ligt het wereldberoemde Chamonix. Een echt mooi stadje met sfeervolle straatjes en een zeer rijke berg- en wintersport geschiedenis. Al in 1924 werden hier de eerste Winterspelen ooit gehouden. Rondom de stad heb je in de directe omgeving een aantal geweldige skigebieden. Argentière is er voor de gevorderden, met 117 kilometer pistes, voor een dag serieus skiën, on- en off piste.

vanaf de ruim 3800 meter hoge Aiguille du Midi heb je een 20 kilometer lange schitterende off-piste ervaring

Rijd je iets verder het dal in, dan kom je bij Le Tour en kun je het familievriendelijke gebied La Balme in. Hier vind je voornamelijk blauwe pistes en alles zeer overzichtelijk. Helemaal aan de andere kant tref je Le Houches, waar ook een echte World Cup afdaling te vinden is. Het klapstuk is de Vallée Blanche: vanaf de ruim 3800 meter hoge Aiguille du Midi heb je een 20 kilometer lange schitterende off-piste ervaring over de gletsjer aan de voet van de Mont Blanc (met gids).

Mont Blanc
De skischool van Mégère aan het werk

Maar er is meer, groot en klein

Om de hoek ligt het mondaine Megève waar de paardentram je door het dorp rijdt en je niet tegen bont moet zijn. Maar ook de gebieden rond Avoriaz (Portes du Soleil) in het noorden als ook die rond Bourg Saint Maurice (Val Thorens, Les Arcs, Tignes) horen formeel tot deze regio.

Nieuwe site met handige zoekfuncties

De regio heeft veel moeite gestoken u en ons van de juiste informatie te voorzien, het keuze proces makkelijker te maken. Daartoe hebben hebben ze een stap-voor-stap systeem bedacht dat vrij uitgebreid is en waar je bovendien verschillende dorpen met elkaar kunt vergelijken.

het leukste vind ik nog wel dat er ook zaken bijstaan waar ik niet aan gedacht had

Is het uitgaan voor de puberende kinderen toch net iets belangrijker dan een ijsbaan bijvoorbeeld, dan kun je daarvoor kiezen. Maar het leukste vind ik nog wel dat er ook zaken bijstaan waar ik niet aan gedacht had. Zoals of je er ook een rondje Biatlon kan doen. Was ik anders niet opgekomen.

Mont Blanc
Meer dan 100 skigebieden om uit te kiezen

Zelf doen of via een reisorganisatie

Als je eenmaal gekozen hebt, kun je direct de website van het dorp aanklikken waar je – al dan niet in het Engels – kunt kiezen voor complete pakketten. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen een Nederlandse reisorganisatie te zoeken die jouw favoriet aanbiedt.


Website: www.savoie-mont-blanc.com


Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer