Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

De Mont Blanc (4811 meter) wordt vaak als de hoogste berg van Europa aangemerkt. Maar sinds de val van de muur in 1989 zijn we de ‘rest van Europa’ ook mee gaan tellen en dan is de Elbroes (5642 meter) op de grens met Azië toch echt een beetje hoger. Neemt niet weg dat de Mont Blanc, op de grens van Frankrijk en Italië, een prominente plaats heeft in het Alpengebied. Deze prachtige berg ligt in de regio Savoie Mont Blanc en is vanuit vrijwel overal in de Alpen zichtbaar.

Chamonix en nog 111 anderen

Aan de voet van de Mont Blanc ligt het wereldberoemde Chamonix. Een echt mooi stadje met sfeervolle straatjes en een zeer rijke berg- en wintersport geschiedenis. Al in 1924 werden hier de eerste Winterspelen ooit gehouden. Rondom de stad heb je in de directe omgeving een aantal geweldige skigebieden. Argentière is er voor de gevorderden, met 117 kilometer pistes, voor een dag serieus skiën, on- en off piste. 

vanaf de ruim 3800 meter hoge Aiguille du Midi heb je een 20 kilometer lange schitterende off-piste ervaring

Rijd je iets verder het dal in, dan kom je bij Le Tour en kun je het familievriendelijke gebied La Balme in. Hier vind je voornamelijk blauwe pistes en alles zeer overzichtelijk. Helemaal aan de andere kant tref je Le Houches, waar ook een echte World Cup afdaling te vinden is. Het klapstuk is de Vallée Blanche: vanaf de ruim 3800 meter hoge Aiguille du Midi heb je een 20 kilometer lange schitterende off-piste ervaring over de gletsjer aan de voet van de Mont Blanc (met gids).

Mont Blanc
De skischool van Mégère aan het werk

Maar er is meer, groot en klein

Om de hoek ligt het mondaine Megève waar de paardentram je door het dorp rijdt en je niet tegen bont moet zijn. Maar ook de gebieden rond Avoriaz (Portes du Soleil) in het noorden als ook die rond Bourg Saint Maurice (Val Thorens, Les Arcs, Tignes) horen formeel tot deze regio.

Nieuwe site met handige zoekfuncties

De regio heeft veel moeite gestoken u en ons van de juiste informatie te voorzien, het keuze proces makkelijker te maken. Daartoe hebben hebben ze een stap-voor-stap systeem bedacht dat vrij uitgebreid is en waar je bovendien verschillende dorpen met elkaar kunt vergelijken.

het leukste vind ik nog wel dat er ook zaken bijstaan waar ik niet aan gedacht had

Is het uitgaan voor de puberende kinderen toch net iets belangrijker dan een ijsbaan bijvoorbeeld, dan kun je daarvoor kiezen. Maar het leukste vind ik nog wel dat er ook zaken bijstaan waar ik niet aan gedacht had. Zoals of je er ook een rondje Biatlon kan doen. Was ik anders niet opgekomen.

Mont Blanc
Meer dan 100 skigebieden om uit te kiezen

Zelf doen of via een reisorganisatie

Als je eenmaal gekozen hebt, kun je direct de website van het dorp aanklikken waar je – al dan niet in het Engels – kunt kiezen voor complete pakketten. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen een Nederlandse reisorganisatie te zoeken die jouw favoriet aanbiedt.


Website: www.savoie-mont-blanc.com


Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

(Visited 545 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer