Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Skiën mag, maar geen toerisme mogelijk tijdens kerstvakantie Oostenrijk

Door Patricia Christiani

Afgelopen dagen draaide de geruchtenmachine al op volle toeren, maar vanmiddag maakte de Oostenrijkse overheid tijdens hun persconferentie bekend wat de versoepelingen van de 2e harde lockdown zijn. 

Toerisme niet mogelijk tot 7 januari

  • Individuele buitensporten zoals skiën of langlaufen zijn vanaf 24 december weer mogelijk: alleen voor de Oostenrijkers.
  • Maar: toerisme en gastronomie kunnen pas vanaf 7 januari weer van start. Hotels en restaurants blijven dus dicht. Er komt een compensatieregeling voor deze branches.
  • Tijdens de kerstvakantie gelden strikte regels voor binnenkomst in Oostenrijk. Mensen die binnenkomen vanuit landen met meer dan 100 besmettingen per (per 100.000 inwoners), moeten tien dagen in quarantaine.
  • De handel, bibliotheken, musea, scholen en contactberoepen gaan weer open, met passende voorzorgsmaatregelen.
  • Er wordt een avondklok van 20.00 uur tot 06.00 uur van kracht.
  • Kerstmis en de jaarwisseling moeten met maximaal tien personen gevierd kunnen worden.

Kritiek op Oostenrijk

Vanuit andere landen klonk afgelopen weken kritiek op Oostenrijk. Duitsland, Frankrijk en Italië wilden een Europees besluit over het dichthouden van alle skigebieden. Oostenrijk verzette zich hier fel tegen. Bondskanselier Kurz was er tijdens de persconferentie nog eens duidelijk over: “Elk land heeft met andere besmettingscijfers te maken. En elk land neemt daarbij zijn eigen, passende maatregelen. Wij zetten de maatregelen in die wij nodig achten, en we versoepelen daarbij de zaken waarvan wij denken dat het kan. We maken in Europees verband ook geen afspraken over voetbal, dus waarom zouden we dat wel doen over skiën? Elk land volgt hierin zijn eigen spoor en wij doen dat zoals we gepland hebben en zoals de cijfers toelaten”.

7 januari 2021

De explosieve toename van het aantal infecties maakte een harde lockdown in Oostenrijk noodzakelijk. “Nu dalen de cijfers, maar nog niet genoeg om de lockdown los te laten. Het grootste probleem zijn momenteel de vele doden. Het doel is nu om dit aantal aanzienlijk te verminderen. Het doel van de lockdown -aan de noodrem trekken om een catastrofe in de ziekenhuizen te voorkomen- was succesvol, maar er is nog veel te doen”, aldus de Minister van gezondheid Anschober.

Vanaf 7 januari zouden hotels en restaurants weer open moeten kunnen en is er wellicht weer wat toerisme mogelijk: natuurlijk mits de besmettingscijfers het toelaten.

Bronnen: Der Standard, Tiroler Tageszeitung

Hoofdfoto: Theo Schut

Anderen lazen ook:

(Visited 891 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer