Salomon Wintersportkleding Salomon wintersport

Skiën is niet alleen leuk maar nu blijkt dat je lijf er ook veel voordelen van heeft. Het hangt natuurlijk wel af van een aantal factoren maar ondanks het ene borreltje wat je achteraf drinkt kun je niet om de voordelen heen, aldus sportarts en cardioloog Josef Niebauer.

“Ideale mix van uithoudingssport en krachttraining”

Positieve effecten op hart, bloedvaten en metabolisme

Skiën is eigenlijk de ideale mix van een uithoudingssport en krachttraining. Mede hierdoor heeft het een heel gunstig effect op je hart, bloedcirculatie en het trainen van je beenspieren. Het hangt er natuurlijk ook vanaf of je afdaalt van een mooi glad geprepareerde piste of dat je door diepe sneeuw naar beneden skiet. Uit onderzoek is uitgekomen dat je het qua inspanning kunt vergelijken met fietsen of roeien. Het blijkt dat mensen die regelmatig skiën een betere gezondheid hebben van de cellen en aders in vergelijking met diegene die er niet van houden.

Prachtig uitzicht

Geestelijke gezondheid

Tijd in de natuur rondbrengen komt je fysieke en mentale gezondheid zeker ten goede. De vetverbranding wordt gestimuleerd vanwege de kou, waardoor je met een beetje geluk die paar extra kilo’s kwijt raakt. Verder word je getrakteerd op de mooiste vergezichten en natuur wanneer je met aandacht om je heen kijkt. Het unieke aan skiën is de combinatie van verschillende gecoördineerde bewegingen als je het vergelijkt met andere sporten. Je traint je hele onderlichaam waardoor je je balans en stabiliteit verbetert met als gevolg een kleiner risico op blessures.

Dus hebben we er weer een goede reden bij om maar zo vaak als mogelijk die latten onder te binden en de alpen op te zoeken.

Lees dit artikel voor de juiste voorbereiding om fit op wintersport te gaan.


Interessant? Lees dan ook onderstaande artikelen:

  • De 5 beste skigebieden voor beginners
  • Moe of uitgeput? Skiën is het beste medicijn!
  • Tip: Skigebied Bansko - goedkoop - tip
    3 tips voor een goedkope skivakantie
  • Video-reisverslag: Wintersporten in Zuid-Tirol

 

win-actie
Casio winnen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here