Heerlijk skiën op oneindige pistes

Door: Pauline van der Waal

Dacht jij dat de Kitzbüheler Alpen alleen de paar bergen rondom Kitzbühel waren? Vergeet het maar! De regio beslaat vier skigebieden en oneindige pistes. Sowieso liggen de bij Nederlanders zeer geliefde dorpen Westendorf, Brixen im Thale en Kirchberg in de regio.

Kitzbüheler Alpen
Kitzbüheler Alpen

Meer over Westendorf, Brixen im Thale en Kirchberg

In het mooie Brixental liggen deze levendige plaatsen die jaarlijks veel Nederlanders trekken. Wat bijzonder is, is dat het dal -in tegenstelling tot wat je in veel andere dalen ziet- aan twee kanten open is. Je kunt er dus gemakkelijk doorheen reizen van de ene naar de andere kant. Je ziet dan aan beide zijden de majestueuze bergen boven je uittorenen.

Hoeveel kilometer piste heb je nodig in een week..?
Hoeveel kilometer piste heb je nodig in een week..?

Samen met SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental

Vanuit Kirchberg reis je met je ski’s gemakkelijk naar Westendorf en vanuit daar naar Brixen. Brixen is tevens de poort naar het naastgelegen gebied SkiWelt, dat in totaal 260 kilometer piste kent.

Heb je dan nog niet genoeg? Wanneer je de Super Ski Card neemt als skipas, kun je in totaal op 2750 kilometer piste in Oostenrijk terecht. Eén ding, dat red je niet in een weekje…

Het gebied kenmerkt zich door de gezellige en traditionele berghutten voor een pauze
Het gebied kenmerkt zich door de gezellige en traditionele berghutten voor een pauze

Zelf vind ik deze gebieden altijd nog heerlijk gemoedelijk, al zijn ze moderner dan je denkt. En, voor de Hollander inside us, de prijzen zijn in deze regio ook nog zeer redelijk te noemen.

Even sfeer proeven? Bekijk dan deze video met heerlijke beelden.


Voor meer informatie kijk je op de website van de Kitzbüheler Alpen.


Foto’s: kitzbueheler-alpen.com

(Visited 250 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer