advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

TEAM SNOWREPUBLIC WENST AL HAAR LEZERS VEEL WIJSHEID EN GELUK IN DEZE LASTIGE TIJD EN WE KIJKEN UIT NAAR EEN VOLGENDE WINTER VOL SNEEUW EN PLEZIER IN DE BERGEN. BEZOEK ONDERTUSSEN ONZE WEBSITES MOUNTAINREPORTERS.COM EN OUTDOORDICHTBIJ.NL VOOR EEN DAGELIJKSE DOSIS REISVERHALEN OVER DE MOOISTE NATUURLIJKE BESTEMMINGEN, VLAKBIJ HUIS OF AAN DE ANDERE KANT VAN DE WERELD.


Door: Saskia Smulders

In Oostenrijk wordt momenteel extra gecontroleerd op het skiën buiten de piste of gemarkeerde route in de buurt van een skilift. Doe je dat toch? Dan loop je het risico dat je een boete van 730 euro krijgt of dat je skipas wordt ingenomen.

Het bos is geen skigebied, aldus raadslid van de ÖVP Christian Gantner

Verboden te skiën in het bos op 500 meter van de lift

Skiën in de buurt van skiliften is alleen toegestaan ​​op gemarkeerde pistes en routes, volgens Gantner. De officiële definitie luidt: verboden om in het bos te skiën op een afstand van 500 meter aan weerszijden van de lift, de piste of de gemarkeerde afdaling.

Ter bescherming

De strengere controles worden uitgevoerd omdat er door het skiën op deze plekken veel schade wordt toegebracht aan de vegetatie en dieren. Bovendien gelden de regels ter bescherming van nieuw aangebrachte planten en vegetatie. Een overzicht van de gebieden die het betreft vind je in de zgn. Vorarlberg Atlas.

Kortom: ga niet buiten de piste of gemarkeerde routes. Je vernielt er de vegetatie mee en verstoort de dieren. Je riskeert een forse boete of in het minste geval het afnemen van je skipas. 

Bron: orf.at

Lees ook:

 

 

advertentie