De filosofie in Valmorel is dat je er moet kunnen komen met je auto maar er niet doorheen kan rijden. En dat je bijna vanuit je bed de piste op moet kunnen en vanaf de piste bijna je bed in moet kunnen skiën. Jan Poot sr. is na behoorlijk wat overreding uiteindelijk toch de eigenlijke grondlegger van het skidorp Valmorel.

De historie

Jan Poot sr, grondlegger van Valmorel
Jan Poot sr, grondlegger van Valmorel

In 1974 kwam Jan Poot sr in contact met een Franse Architect uit Straatsburg, André Heckel. Heckel vertelde dat hij een mooie mogelijkheid zag om een skistation te bouwen. Na onderzoek bleef Poot sr sceptisch gezien de moeilijke tijd en de vele verschillende belangen van twaalf betrokken gemeenten. Toch is uiteindelijk in 1975 het contract getekend en is er in 1976 begonnen met het bouwen van hotel La Fontaine, La Souche en La Sapinière. Daarna werd besloten het verder uit te breiden. Voorwaarde was dat er authentiek gebouwd werd en de sfeer belangrijk was. Inmiddels is Valmorel een wintersport dorp met meer dan 13.000 bedden in voornamelijk appartementen. Qua bouw en stijl is het skidorp Valmorel onderscheidend. Waar anderen voor beton en staal kozen, werd in Valmorel naar kwaliteit en uitstraling gekeken. Dat betekende dat er alleen plaats was voor gebouwen die opgetrokken waren uit hout, natuursteen en dikke leien op de daken. Dat is wat Valmorel authentiek maakt. De autovrije winkelstraat met de vele gezellige winkeltjes met uithangbordjes, draagt bij aan de romantische sfeer.

Valmorel skidorp anno 2017

Het is inmiddels een modern Frans ski-dorp met uitzicht op de Col de La Madeleine, de beroemde berg uit de Tour de France waar Michael Boogerd als één van de weinige Nederlanders als eerste bovenkwam in 2002. Deze bestemming is het laagst gelegen dorp van onze trip in januari naar dit gebied. Kijk voor de andere bestemmingen tijdens deze reis naar de artikelen; wat wil jij weten over La Plagne?  en Les Arcs, de langste stoeltjeslift van de alpen. 

Blik op Valmorel
Blik op Valmorel

Sterke punten van het skidorp Valmorel

Valmorel is absoluut kindvriendelijk, en alle accommodaties zitten echt op de piste. De prijsstelling in Valmorel is gunstig te noemen, een enkele uitzondering daargelaten. Het is een erg sfeervol dorp met een geweldige uitstraling. Een prima kinderweide en ruim voldoende makkelijke pistes. Voor de Après-ski moet je wel je eigen feestje maken. Kortom zeker families zitten hier uitstekend!

De pistes van Valmorel
De pistes van Valmorel
(Visited 854 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer