Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Van freerideroute tot lawinepieperoefenparcours

Door Pauline van der Waal

Dat het Skicircus met de bekende plaatsen Saalbach, Hinterglemm, Leogang en Fieberbrunn een gewilde wintersportbestemming is, staat buiten kijf. Maar niet alleen de pistes en de après-ski lokken de nodige vakantiegangers naar Oostenrijk. Het gebied is ook een waar walhalla voor freeriders. 

First track. Foto saalbach.com, Mirja Geh
First track. Foto saalbach.com, Mirja Geh

Freeridepark en -routes in het gebied

In Leogang bij de Asitzmuldenbahn is een uitdagend freeridepark te vinden met flink wat obstakels en kickers die zoveel mogelijk in de natuurlijke omgeving zijn ingepast. Oefenen voor het echte werk, hoewel je je hier ook prima kunt vermaken.
Ben je dan toe aan de volgende stap dan kun je één van de vele freerideroues volgen. Dit zijn routes die meestal naast de piste liggen al zijn er ook speciale skipistes die als freerideroute worden gebruikt. Als er dan verse sneeuw gevallen is worden die de eerste dagen niet geprepareerd.

Wat wordt de route? Foto saalbach.com, Mirja Geh
Wat wordt de route? Foto saalbach.com, Mirja Geh

Oefenen met je lawinepieper

Op de Schattberg en bij de Zillstattlift kun je oefenen met je lawinepieper, zodat je weet hoe het er ‘voor het echie’ aan toe gaat. Er liggen onder de sneeuw zes zendertjes begraven, waarvan je er tot vier stuks activeert door op de knop te drukken. De bedoeling is dat je ze allemaal binnen een bepaalde tijd opspoort.
Ook is het gebied uitgerust met LVS-Checkpoints waarbij je kunt checken of jouw lawine-apparaatje nog goed werkt, zodat je eenmaal aan het freeriden niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Dit is toch de hemel? saalbach.com, Mirja Geh
Dit is toch de hemel? saalbach.com, Mirja Geh

Infopunt bij het dalstation van de Streubödenlift

Is het zover dat je klaar bent voor een freeridetripje? Hop dan nog even langs bij het informatiepunt speciaal voor freeriders. Meer info over lawinegevaar of in het algemeen en genoeg overzichtskaarten om je route goed uit te kunnen stippelen.

En dit komt er nog aan…

De komende jaren wordt het aanbod voor freeriders nog verder uitgebreid. Zo komen er nog meer freerideparken en -routes en infopunten, maar ook een freeridelounge -wat dan dat ook moge zijn- en wordt er speciale aandacht besteed aan beginnende freeriders. Alles om meer en meer als ‘freeride-eldorado’ bekend te staan. Hou de berichtgeving van het Skicircus de komende jaren dus goed in de gaten!

Wist je trouwens dat 22 tot en met 28 februari de Freeride World Tour plaatsvindt in Fieberbrunn? Even lekker in de stemming komen? Bekijk dan onderstaande video.

Meer over het Skicircus

Het Skicircus, oftewel Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn, is één van de populairste wintersportgebieden van Oostenrijk. En dat is niet voor niets. Freeriden is er prachtig, maar als je liever op de piste skiet kun je er terecht op meer dan 270 kilometer aaneengesloten pistes. Het gebied telt zo’n 70 skiliften en 60 berghutten voor een lekker hapje of drankje onderweg. Meer informatie of direct boeken? Kijk op de Skicircus-website.

Alle artikelen lezen over het Skicircus.

(Visited 197 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer