GIRO VIVID: MEER CONTRAST IN DE SNEEUW

Door: Edwin Hagenouw

Hier op Snowrepublic zijn we altijd op zoek naar de beste ontwikkelingen op het gebied van wintersportmaterialen. Giro introduceerde “VIVID“, een lens technologie ontwikkeld in samenwerking met ZEISS.

je ziet contouren die met een normale skibril verborgen blijven

Beter zicht en meer vertrouwen

Deze gepatenteerde lenstechnologie is gebaseerd op tientallen jaren aan onderzoek naar scherp zicht in de sneeuw. De nieuwe skibrillen van Giro zijn ontworpen om meer contrast te zien tijdens actie in de winterse bergen. Hierdoor vermindert de druk op je ogen en geeft je meer vertrouwen om snel te reageren op de piste of in de tiefschnee ver van de gebaande paden. Door het verbeterde zicht kun je nog beter je weg vinden in de bergen. En nog belangrijker, je ziet contouren die met een normale skibril verborgen blijven door de grote hoeveelheid teruggekaatst licht vanaf de witte ondergrond.

Wat is er zo goed aan VIVID?

Het Zeiss onderzoek maakt een einde aan de overtuiging dat blauw licht slecht licht is. De meeste skigoggles en zonnebrillen zijn speciaal ontworpen om dit blauwe licht weg te filteren. Maar interessant is dat sneeuw technisch niet wit is. Het is eigenlijk blauw!

elke lens filtert 100% van het schadelijke UV-licht en heeft duurzame coatings die bestand zijn tegen vervagen en krassen

Wat Giro ontdekte is dat dit ‘blauw licht’ fundamenteel is in je hersenen om de textuur van de sneeuw door het wisselende terrein te verwerken. VIVID manipuleert dit licht als het door de lens komt door het contrasterende blauwe licht te verbeteren en het schadelijke UV-licht te blokkeren. In principe schakelt het de waas uit om je ogen vrij te maken, zodat je je op je lijn kunt focussen en optimaal kunt genieten van het skiën en snowboarden.

Zeven verschillende lens tint-opties

Deze winter komt Giro met een brede collectie skibrillen met VIVID lenzen. In totaal zijn er 7 verschillende lens tint-opties die allemaal zijn ontworpen om je visie te optimaliseren voor de heersende lichtomstandigheden.

Giro VIVID
Giro VIVID, innovatieve technologie

Deze goggles zijn buitengewoon solide en elke lens filtert 100% van het schadelijke UV-licht en hebben duurzame coatings die bestand zijn tegen vervagen en krassen.

En naast de hoge kwaliteit is het goed om te zien dat Giro er ook nog eens aan heeft gedacht om de skibrillen extreem mooi te maken en ze perfect te laten aansluiten op de bijpassende Giro helmen.

Wij gaan zowel de helmen als de VIVID technologie testen tijdens onze eerstvolgende skitrip begin november naar Stubai. En zullen je daarvan vanzelfsprekend verslag doen.


AXIS

Het Giro Axis ™ frameless design beschikt over een elegant nieuw quick-change systeem. Met vier zelf-locerende magneten kan je makkelijk de lens omwisselen, waarbij de 4 pinnen zorgen dat de lens stevig op zijn plek blijft zitten. De medium pasvorm heeft een indrukwekkend breed EXV veld voor goed uitzicht.

De Giro Axis wordt geleverd met de 2 beste lenzen die Giro heeft, met de premium VIVID lens met optics door ZEISS (één zon / alle conditie lens en een infrarood storm/low-light lens).

Met de EVAK ™ ‘Vent Technology en mist vrije bekleding, is de Axis klaar voor alle aspecten en onder alle omstandigheden.

BALANCE

De Giro Balance ™ goggle heeft een klassieke frame vol met moderne technologieen.

Deze Giro goggle heeft een uitstekende optiek met een verbeterd contrast en een ongekende scherpheid, dankzij de VIVID lens met Optics door ZEISS.

Deze veelzijdige goggle biedt de perfecte balans tussen stijl en een high-end product.

ELLA

Het Giro Ella ™ frameless design beschikt over een elegant nieuw quick-change systeem. Met vier zelf-locerende magneten kan je makkelijk de lens omwisselen, waarbij de 4 pinnen zorgen dat de lens stevig op zijn plek blijft zitten. De medium pasvorm heeft een indrukwekkend breed EXV veld uitzicht. De Ella bevat twee van de beste lenzen in de business met premium VIVID lenzen met optics door ZEISS (één zon / alle conditie lens en een infrared storm/low-light lens). Met de EVAK ™ ‘Vent Technology en anti-fog bekleding die de vochtigheid in de gaten houdt en met de  drie laagse schuim en pluche, zal het dragen van de Ella zo comfortabel zijn dat je deze niet meer wil afzetten.

FACET

De Giro Facet heeft een klassieke full frame met vrouwelijke detaillering. Dit frame wordt versterkt met functionele kenmerken inclusief Expansion View Technology (EXV), een sferische optisch LENS BY ZEISS, een anti-fog lens coating en natuurlijk de triple-layer schuim met microfleece.

Aangeboden in multiple frames en kleuren voor alle sensibiliteiten en naadloze compatibiliteit met alle Giro-helmen voor een complete look.


Meer informatie vind je op www.giro.com/eu_en/vivid/


Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer