Kilometersvreten in Wallis, Zwitserland

Door: Matthijs van der Pol

Het is volgens mij de droom van elke skiër die houdt van kilometervreter om verschillende skigebieden te ontdekken met één skipas. Zelf vind ik het altijd maar een lastige keuze: Naar welk gebied ga je? Hoeveel kilometer aan piste is daar beschikbaar? Het gevolg is dat je vaker tijdens een wintersport dezelfde afdaling neemt. Ik ben mezelf ervan bewust dat dit natuurlijk een enorm luxeprobleem is.

Maar hoe gaaf zou het zijn als je meerdere skigebieden kunt ontdekken tijdens één wintersport? In Wallis (Valais voor Franstaligen) hebben ze hiervoor een interessante aanbiedingen in diverse skigebieden. De prijzen variëren per gebied en accommodatie.

  • 5 overnachtingen in een centraal gelegen hotel in de regio Wallis
  • 4 dagen skiën (verdeeld over 6 dagen) naar verschillende skigebieden die je zelf mag kiezen
Walliser Zwitserland wallis valais snowrepublic
Bron: valais.ch

Het aanbod is inclusief logies, ontbijt en een skipas waarbij je gegarandeerd sneeuw hebt. De gebieden liggen tussen de 1.500 en 3.883 meter hoogte met afdelingen tot wel 25 kilometer lang. Elke dag ben je binnen twee uur bij je skigebied.

Wat ik met name interessant vind, is de prijs-kwaliteit verhouding. Zeker als je kijkt naar wat je normaal betaalt in Zwitserland. Ik vind Zwitserland echt een prachtig land en zou er zo willen wonen. Maar als toerist kan het nog wel eens prijzig zijn. Maar met deze scherpe aanbieding vind ik het zeker een interessante optie om dit seizoen naar Zwitserland toe te gaan en een record aantal kilometers te maken. Ben jij er ook enthousiast over? En hoeveel kilometer per dag denk je te kunnen pakken?

Interesse gekregen in een ski-safari in Wallis? Kijk dan eens op www.interhome.nl. Zij hebben een ruim aanbod aan vakantiehuizen en appartementen in Wallis. Zo een vakantiehuis of appartement is de ideale uitvalsbasis voor een actieve wintersportvakantie.

Meer informatie: valais.ch/ski-safari

Walliser Zwitserland wallis valais snowrepublic
Bron: valais.ch

Lees hier meer over wintersport in Zwitserland


(Visited 318 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.