Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Ski-in, ski-out

Door: Thiery Thielemans

Steeds vaker zie je bij het aanbod van wintersport accommodaties de term SKI-IN, SKI-OUT staan maar wat houdt dit nu eigenlijk in? We leggen het je uit!

GEEN AUTO OF SKIBUS NODIG

De term ski -in, ski-out is overgewaaid vanuit Amerika en betekent zoveel als dat je vanuit je accommodatie zó op de piste staat. Je hebt geen gedoe met auto’s of skibussen en je hoeft ook nauwelijks te lopen met je ski- of snowboardschoenen aan. Hoewel je bij de term Ski-in, ski-out zou kunnen denken dat je ook echt OP de piste verblijft met je accommodatie, moeten wij je hierin teleurstellen. Dit is namelijk niet altijd het geval. Je zit op wandelafstand van de piste. Bij de ene accommodatie is de wandeling maar kort en bij een andere accommodatie doe je er wat langer over om de piste te bereiken. Je hoeft je in ieder geval niet per auto of bus te verplaatsen voordat je kan gaan skiën of boarden!

SKI-IN, SKI-OUT VOOR MASSATOERISME

De laatste jaren is de vraag naar ski-in, ski-out accommodaties erg toegenomen en daar hebben de wintersportgebieden, in met name Frankrijk, handig op ingespeeld. In plaatsen als Avoriaz en Val Thorens werden enorme appartement gebouwen neergezet. Deze accommodaties bieden tijdens het wintersportseizoen aan heel veel mensen tegelijk onderdak en liggen nog onderaan de piste ook; Ook dit soort accommodaties die echt bestemd zijn voor het massatoerisme in de winter hebben daarom de stempel ski-in, ski-out.

-het artikel gaat verder onder de foto-
Ski-in, Ski-out appartementen in Avoriaz
Ski-in, Ski-out appartementen in Avoriaz

ROMANTISCH CHALETJE OP DE PISTE

Ski-in, ski-out betekent dus niet altijd dat je ergens romantisch in een chaletje op de piste verblijft in het besneeuwde bos. Natuurlijk zijn dit soort accommodaties er ook maar daarvoor moet je echt goed zoeken op de sites van touroperators. Bij twijfel over de mate van ski-in, ski-out raden we je aan om telefonisch contact op te nemen met de touroperator. Zij kunnen je vaak uitgebreid vertellen over de exacte afstand naar de piste en zodoende kom je ter plaatse niet voor verrassingen te staan!

-het artikel gaat verder onder de foto-
Chalets aan de piste
Chalets aan de piste

MEERDERE TERMEN VOOR SKI-IN, SKI OUT

Wil jij graag tijdens jouw volgende wintersportvakantie verblijven in een ski-in, ski-out accommodatie? Let dan bij het zoeken naar accommodaties goed op de termen die vermeld staan. Soms staat er ‘ski-in, ski-out’ bij vermeld maar vaker worden de termen ‘aan de piste’ of ‘op de piste’ gebruikt. In de beschrijving van de accommodatie wordt dan meestal ook nog wat uitvoeriger omschreven op hoeveel meter afstand de piste zich daadwerkelijk bevindt. Voorkom teleurstellingen!

DEEL JOUW SKI-IN, SKI-OUT ERVARING MET ONS

Heb jij ooit in een ski-in, ski-out accommodatie gezeten en wil je er ons over vertellen? Laat dan een reactie achter onder dit bericht of reageer hier op onze facebookpagina. Wij zijn benieuwd naar jouw ervaring met ski-in, ski-out!

(Visited 801 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer