Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Ski Cross World Cup in Val Thorens op 19 en 20 december gaat door

Door Patricia Christiani

Ook wel weer eens fijn, goed nieuws vanuit de Alpen en wel vanuit Val Thorens. Want de Ski Cross World Cup 2020 gaat door! Dit event vindt plaats op 19 en 20 december in Val Thorens. Vanwege de Covid-19 maatregelen vindt het event dit jaar plaats achter “gesloten deuren”, maar wordt het wel live uitgezonden op L’Equipe en Eurosport. 

Maak je klaar voor veel bochten, sprongen, snelheid en techniek, en spanning gegarandeerd!

Ski Cross World Cup

Val Thorens, het hoogste skigebied van Europa, organiseert twee etappes van de Audi FIS Ski Cross World Cup-wedstrijd die plaatsvindt op 19 en 20 december 2020. De overheid heeft groen licht voor het evenement gegeven, mits de strenge maatregelen goed nageleefd worden en helaas dus zonder publiek. De wedstrijd wordt echter wel uitgezonden op zowel Eurosport- als L’Equipe TV-kanalen, zodat fans niets van de actie hoeven te missen.

Spectaculaire piste

Het evenement wordt gehouden op de speciale ski-crosshelling genaamd Jean-Fred Chapuis. Deze piste is genoemd naar de plaatselijke Val Thorens-atleet en Olympisch kampioen. Het is een van de meest spectaculaire en technische pistes in het resort. De helling is 1250 meter lang waarbij de snelste skiër het gelukt is om binnen slechts 1 minuut 10 seconden naar beneden te komen. Alle grote internationale namen in de wereld van skicross zijn aanwezig en naar verwachting nemen meer dan 100 atleten deel.

Wat is skicross?

Skicross is een race-evenement dat lijkt op freestyle skiën, met grote sprongen en bochten. De discipline ontstond eind jaren 90 in de VS en werd een erkende sport in 2003. Het werd een officiële Olympische sport in 2010 tijdens de Winterspelen in Vancouver.

Het idee achter skicross was om de opwinding van motorcross naar het skiën te brengen  en zo races spannender te maken voor toeschouwers. Wat het onderscheidt van andere alpine disciplines, is dat groepen van vier skiërs tegelijkertijd tegen elkaar racen. Alleen de eerste twee deelnemers van elke run kwalificeren zich voor de volgende etappe.

Skicross-parcours zijn zelf behoorlijk indrukwekkend, bestaande uit een run van ongeveer 600 m, met een helling van ten minste 33%. Het parcours bestaat uit verschillende natuurlijke of kunstmatige elementen zoals hobbels, verhoogde bochten of springplanken. De atleten zetten dan ook een echte show neer terwijl ze zo snel mogelijk naar beneden schieten!

Hoofdfoto: Pexels-melvin wahlin

Anderen lazen ook:

(Visited 177 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer