advertentie

Schreven we vorige week al over de Ghanese Amsterdammer Akwasi Frimpong die in de race is voor de Olympische Spelen, nu is er meer spannend nieuws te melden over Skeleton. De vierentwintigjarige Kimberley Bos heeft zich bijna gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Pyeongchang, en zou daarmee de eerste Nederlandse skeletonster ooit zijn die mee mag doen aan het vierjarig evenement.

Skeleton – hoe zit het ook al weer?

De sport skeleton is een stuk minder bekend als Olympische sport als pak ‘m beet schaatsen of snowboarden, zeker in Nederland. De bedoeling is dat je in een razendsnel sleetje een geprepareerde baan af zoeft, waarvoor je ook nog eens een flinke aanloop neemt.
De vergelijking met bobsleeën of rodelen is snel gemaakt, al is het grote verschil dat Kimberley in d’r eentje en headfirst van de baan afsnelt. En dat met zo’n 140 kilometer per uur.

Kimberley Bos deelnemer op de Olympische Spelen?

Kimberley had zichzelf als kind al tot doel gesteld om ooit mee te doen met de Olympische Spelen, maar dat dat met skeleton zou zijn, had ze destijds niet kunnen bedenken. Ze turnde vooral veel, maar helaas was ze niet goed genoeg om haar droom waar te kunnen maken.
Puur toevallig kwam ze in haar woonplaats Ede in aanraking met bobsleeën, een sport die haar goed lag. Slechts vier jaar geleden maakte ze de overstap naar skeleton. Nu staat ze op de dertiende plaats van de wereldranglijst en de drempel om mee te mogen doen aan de Olympische Spelen is plaats twaalf. Ze heeft nog twee wedstrijden te gaan om een plekje op te schuiven.

Zet ‘m op!

De eerste kwalificatiewedstrijd was op vrijdag 5 januari in Altenberg (Duitsland), en vervolgens de laatste een week later in het Zwitserse Sankt Moritz. In Altenberg bereikte Kimberley de zevende plaats in een deelnemersveld van vierentwintig.
Ondanks dat het opschuiven van één plekje geen onmogelijke opgave lijkt te zijn, in de race zeker nog niet gelopen. Omdat Kimberley in verhouding vrij laat is begonnen met skeleton, is de concurrentie vaak meer ervaren, ondanks dat ze soms ook nog een paar jaar jonger zijn.

Wij houden het in de gaten in ieder geval. Heel veel succes Kimberley!

Meer weten over Kimberley? Kijk op http://kimberleybos.nl/
Bron: Het Parool.

advertentie
Mountainreporters Reisverhalen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here