Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang FieberbrunnSkicircus

Zojuist heeft Mikaela Shiffrin uit de Verenigde Staten goud behaald op de reuzenslalom. In de uitgestelde wedstrijd was er zilver en brons voor Noorwegen en Italië.

Shiffrin maakt verwachting waar

Het was toch nog spannend. Na de eerste manche was er een verrassende leider. De 32 jarige Manuela Moelgg uit Zuid Tirol stond eerste met een bescheiden voorsprong op de Amerikaanse en latere bronzen-plak-pakker Frederica Brignone. Die zilveren medaille is verrassend genoeg naar de Noorse Ragnhild Mowinckel gegaan.

Goeie dag voor Noorwegen

Voor Noorwegen was het daardoor helemaal een goeie dag. Niet lang voor het einde van deze wedstrijd was er immers op de afdaling een dubbele winst voor de Vikingen. Axel Lund Svindal pakte goud vóór zijn vriend en teammaatje Kjetil Jansrud. De leider in het World Cup afdalingsklassement, de Zwitser Beat Feuz, werd derde. Allemaal binnen 0,18 van een seconde. Het zat sowieso allemaal erg dicht op elkaar. De nummer 1 tot en met zeven staan allemaal binnen 1 seconde van elkaar.

Shiffrin maakt verwachting waar
Svindal pakt goud, foto SPOX.com

Tournooi kan verder

Het lijkt erop dat de wind eindelijk een beetje is gaan liggen en dus kunnen er wedstrijden ingehaald gaan worden. Morgen gaan de dames gelijk verder met de slalom en de mannen skiën morgen de Super G.

 

Koop nu je Under Armour sportkleding met korting online. Under Armour

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here