advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

 

Serfaus Fiss Ladis we komen er bijna aan!

Door Saskia Smulders

Nog zes dagen en dan is het zover! Het is aftellen geblazen voor het vertrek naar één van mijn favoriete wintersportbestemmingen van Oostenrijk: Serfaus-Fiss-Ladis. Dit jaar gaan we voor de vierde achtereenvolgende keer naar hetzelfde gebied, in dezelfde week en slapen we in hetzelfde hotel. Al weken genieten we van de voorpret, speuren we de weerberichten af en bekijken we foto’s van vorig jaar.

Maar wat maakt dit Serfaus Fiss Ladis nou zo bijzonder?

Sneeuwzekere ligging

Allereerst is de ligging van het gebied voor medio maart uitstekend. Het ligt wat hoger dan de meeste skigebieden in Oostenrijk en is dus behoorlijk sneeuwzeker. Dit jaar is er natuurlijk dusdanig veel sneeuw gevallen dat dit niet echt een puntje van zorg is.

Serfaus Fiss Ladis
Sneeuwkanonnen genoeg in Serfaus Fiss Ladis. Altijd sneeuwzeker dus. Foto credits: Saskia Smulders

Leuke tochten, afwisselende pistes

Daarnaast leent het gebied zich voor leuke tochten. Je kunt helemaal naar de Masner kopf gaan waar je kunt genieten van hoog gelegen, maar fantastische pistes. Omdat dit stuk lekker hoog ligt heb je grote kans dan bij bewolking of nevel in het dal je juist daar wél in de zon kunt skien. Mijn reisgenote noemt het dan ook liefkozend “de speeltuin”.

Serfaus Fiss Ladis
Op de Masner heb je een prachtig uitzicht. Foto credits: Saskia Smulders
Serfaus Fiss Ladis
Is het nevelig of bewolkt? Op de Masner schijnt (bijna) altijd de zon! Foto credits: Saskia Smulders

Mijn reisgenote noemt de Masner Kopf altijd liefkozend “de speeltuin”. Ze heeft gelijk.

Moderne liften

Serfaus Fiss Ladis is met elkaar verbonden middels goede, moderne en snelle liften. Veel gondels, maar ook stoeltjesliften waarvan een aantal met stoelverwarming. Sleepliften heb je hier nog maar nauwelijks en ook voor snowboarders, zoals ik, is het ideaal. Vlakke stukken zijn er haast niet.

Foto credits: Saskia Smulders

Uitstekend eten en drinken

In de vele berghutten kun je heerlijk eten. Tijdens een uitgebreide lunch of gewoon voor een koffietje of een warme chocomelk. Ook niet onbelangrijk: de wc’s zijn goed, schoon en gratis. Wel kan het soms erg druk zijn in de bergrestaurants, dus dan is het kwestie van slim hierop inspelen: zorg dat je nét iets eerder aankomt dan de meute, of juist iets later.

Serfaus Fiss Ladis
Dit jaar komt nummer vier erbij :-). Foto credits: Saskia Smulders

Gezellige après-ski

Last but not least: de après-ski is er gewoon gezellig. Wij gaan altijd naar de George, maar hou je meer van het massale dan is de Patschi misschien wel iets voor jou. Ik schreef al eerder een berichtje over de après-ski in Serfaus Fiss Ladis.

Après-ski bij George. Gewoon gezellig, niet te massaal. Foto credits: Saskia Smulders

Wil je meer weten over dit gebied? Lees dan mijn reisverslag na terugkomst. Dan zal ik je ook alle tips geven waar je terecht kunt voor goed en lekker eten en welke pistes je natuurlijk moet doen.Lees ook:

 


Lees meer op de officiële website van Serfaus-Fiss-Ladis


 

advertentie